Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Matematka: ile to jest... -2 do potęgi 4

13 Wrz 2006, 17:54

Witam ;d dzis proesor od matmy zagięła się poraz drogi <lol> poraz pierwszy gdy odjeła od 62 -22 i wyszło jej 57 :|

a dzis nie wiedziała ile to jest -2 do potęgi 4... po krotkich negocjacjach jedym wyszło -16 a drogim 16

wg mojego twierdzenia gdy potęga jest pażysta to wynik nawet z ujemnym znakiem bedzie dodatni... tak też wyszło pozostałym chłopaką czyli 5 ;d vs nauczycielka + 19 lasek

Re: Matematka: ile to jest... -2 do potęgi 4

13 Wrz 2006, 18:44

kukaszr napisał(a):
a dzis nie wiedziała ile to jest -2 do potęgi 4... po krotkich negocjacjach jedym wyszło -16 a drogim 16

wg mojego twierdzenia gdy potęga jest pażysta to wynik nawet z ujemnym znakiem bedzie dodatni... tak też wyszło pozostałym chłopaką czyli 5 ;d vs nauczycielka + 19 lasek

Twoja teoria jest jak najbardziej prawidłowa. Eh ci nauczyciele wiedzą mniej niż uczniowie :x Sprawdzają tylko wyniki w książkach i oceniają innych. A w tym ciągłym pośpiechu zapominają, żeby ocenić siebie :/

13 Wrz 2006, 18:54

ale najgorsze jest to ze dla nauczyciela przyznac racje ucznowi no to to jest poprostu dyshonor!!!

13 Wrz 2006, 19:10

ten topic jest żenujący, jak też żenujący jest post użytkownika Kukaszr (roi sie od błędów ortograficznychi i sama treść budzi co najmniej konsternację)

no comments :D

13 Wrz 2006, 19:32

może i robie dużo błędów... no ale cuż... taka życia...

topik żenujący? dlaczego? sam w końcu zwątpiłem w moją wiedze <lol> przynajmniej podkreśliłem "sprytność" nauczycieli

13 Wrz 2006, 19:33

czepiasz sie paolo...

a co do nauczycieli to za dużo se pozwalają.... :?

łamią konstytucje i wogóle.Teraz u nas nie ma zeszytu na uwagi na plus bo to ma byc w dzienniczkach, ale ich nie ma
ale oczywiscie uwagi na minus to sa :?

ale trudno...moze Roman coś zmieni :D :D :D

13 Wrz 2006, 19:36

paolo napisał(a):ten topic jest żenujący, jak też żenujący jest post użytkownika Kukaszr (roi sie od błędów ortograficznychi i sama treść budzi co najmniej konsternację)

no comments :D

kazdy ma prawo do bledow! a poza tym nasz ortografia jest tak poryta ze 90% polakow ma z nia problem.... :/

a wracajac do nauczycieli no to niektorzy sa tacy ze szkoda gadac ... :/

13 Wrz 2006, 19:57

ale zamiast gadac co robią inni to chyba trzeba sie samemu popraiwać/starać nie?

bo inaczej to zawsze tak będzie.. " bo inni też tak piszą"

13 Wrz 2006, 20:27

wyrazy, co do których pisowni moglibyśmy sie spierać, stanowią ułamek promila wszystkich polskich słów, a więc na pewno nie stanowi to znaczącego problemu

Benek, Twoim zdaniem lepiej ignorować zasady ortograficzne

a co do nauczycieli, w dobrych szkołach na pewno jest takich dyletantów wśród nauczycieli mniej, a ten, o którym napisał Kukaszr nie powinien uczyc w żadnej szkole---przecież to braki z poziomu gimnazjum, jeśli nie podstawówki

13 Wrz 2006, 21:00

2 do potęgi 4-tej = 16
-2 do potęgi 4-tej = 16
ale
2 do potęgi 3-ciej = 8
-2 do potęgi 3-ciej = -8

14 Wrz 2006, 03:48

boze moze miala kaca i nie myslala trzezwo!!
rozne wypadki chodza po ludziach i trzeba to zrozumiec

pozdrawiam

14 Wrz 2006, 16:03

paolo napisał(a):Benek, Twoim zdaniem lepiej ignorować zasady ortograficzne

moze nie doknoca ignorowac ale jezeli "ch" ma takie same brzemienie co "h" no to po co uzywac tych i tych? jakby nie mozna bylo uzywac w pisowni tylko "ch" albo "h" ? tak samo z "u" i "ó", "rz" i "ż" itd.
Niewiem moze jest jakies logiczne wytlumaczenie tego, ale ja jak narazie uwazam ze to jest niepotrzebne i tylko utrudnia nam ortografie.

14 Wrz 2006, 20:09

banan napisał(a):czepiasz sie paolo...

a co do nauczycieli to za dużo se pozwalają.... :?

łamią konstytucje i wogóle.Teraz u nas nie ma zeszytu na uwagi na plus bo to ma byc w dzienniczkach, ale ich nie ma
ale oczywiscie uwagi na minus to sa :?

ale trudno...moze Roman coś zmieni :D :D :D

Nie mów o tym głupim Romanie G ! Ten to ma coś z głową.

14 Wrz 2006, 20:18

Kod:
http://www.nielicznaromana.org

14 Wrz 2006, 20:24

Kur.....de, wszyscy powinniście po warnie dostać za totalny OT ! To jest temat o matmie, a nie o ortografi!

A tak przy okazji, to w potęgowaniu najlepsze jest to że:
np. 32 do potęgi 0 = 1, tego nigdy nie pojme, dlaczego tak jest, każda liczba do potęgi 0 zawsze równa jest 1. Nawet moja babka z matmy nie potrafiła tego logicznie wytłumaczyć :D
Wyślij odpowiedź