Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Re: Mikrofon

06 Mar 2011, 16:55

Podaj dokładny model, co to za słuchawki, bo podałeś tylko, że to firma a4tech.

06 Mar 2011, 17:00

Sa to słuchawki takie same jak te na tej stronie http://www.okazje.info.pl/okazja/komput ... s-100.html

06 Mar 2011, 17:12

Panel sterowania -> Dziwięki i urządzenia audio -> Głośność -> przycisk Zaawansowane przy glośności urządzenia -> kategoria "Mik" (jeśli nie ma to włączyć w Opcje/Właściwości) -> w kategorii "Mik" daj Zaawansowane i odznacz opcję: 2 AGC.

06 Mar 2011, 17:31

we własciwosciach we wlasciwosciach nagrywanie mam tylko miks stereo w odtwarzaniu niemam mik

06 Mar 2011, 17:34

Sprawdź czy ci się uda coś zrobić z mikrofonem poprzez Dodaj nowy sprzęt.

06 Mar 2011, 17:45

kilkam tak urzadzenie jest juz podlaczone i wyskakuja mi rozne sterowniki klikam port gier tak jak pokazalo mi sie przy wlanczaniu komputera i pisze to urzadzenia dziala poprawnie...

06 Mar 2011, 17:52

Może w ustawieniach głośności jest coś niewłaściwie ? Spróbuj podłączyć do właściwego wtyku (różowy bodajże), a następnie:

Panel Sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio -> Głośność urządzenia -> klawisz Zaawansowane.

Teraz wyszukujesz opcje i ponownie właściwości, zaznaczasz mikrofon, potwierdzasz, po czym zwiększasz suwakiem głośność mikrofonu i zaznaczasz kwadracik przy nim. Powinno zadziałać.

Jak to nie zadziała to spróbuj tak:

Panel sterowania -> Mowa -> wyjście audio -> zaznaczam "użyj preferowanego urządzenia wyjściowego audio -> klikam na Głośność -> w MIC klikam na zaawansowane -> ODZNACZAM Mic2 Select -> Zastosuj.

A tak w ogóle to system wykrywa ci mikrofon?

Re: Mikrofon nie działa [słuchawki z mikrofonem A4tech]

22 Paź 2011, 13:37

A jak odłączasz i z powrotem podłączasz to włącza się jakiś program?
Wyślij odpowiedź