Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.
Wyślij odpowiedź

Mikrofon nie działa [słuchawki z mikrofonem A4tech]

05 Mar 2011, 14:23

Witam mam problem kopiłem nowe słuchawki z mikrofonem robiłem testy i inne rzeczy a mikrofon nie działa Proszę o pilna pomoc! ;(

Re: Mikrofon

05 Mar 2011, 15:23

Podaj model mikrofonu.

05 Mar 2011, 15:25

sluchawki z mikrofonem A4tech

05 Mar 2011, 15:28

Podłącz różowy wtyk jack do wejścia mikrofonu w komputerze (najczęściej też koloru różowego). Jaki dokładnie model? To tylko mikrofon, czy słuchawki z mikrofonem, ale tylko mikrofon nie działa?

05 Mar 2011, 15:33

Tak mikrofon tylko niedziala i sa to sluchawki z mikrofonem prubowalem juz w panelu sterowania i dziek i urzadzenia audio i kliknelem głos lecz wg niema opcji zaawansowanych i niewiem czy cos ze sterownikami czy z czyms innym

05 Mar 2011, 15:39

Włóż sam mikrofon do różowego gniazda. Wejdź w Start -> Programy -> Akcesoria -> Rozrywka -> Regulacja głośności -> Opcje -> Właściwości -> z urządzeń miksujących wybierz coś co ma w nazwie "Input" (po wybraniu, na poniższej liście powinno od razu zmienić się zaznaczenie na "Nagrywanie"); zaznacz także w tym oknie wszystkie możliwe sterowniki głośności (na samym dole); kliknij OK, wszystkie suwaki ustaw na maksymalną wysokość i jeżeli któraś z opcji jest wyciszona, należy wyciszenie odznaczyć.

05 Mar 2011, 15:40

Zapewne tak. Podaj dokładny model swojego sprzętu. Sprawdź jeszcze, czy jest podłączony różowy wtyk jack do wejścia mikrofonu w komputerze (najczęściej też koloru różowego) oraz zielony wtyk jack podłączony do zielonego gniazda (rożnie są opisywane te wejścia, może być opis typu "speaker out"). Jeśli coś jeszcze nie działa po podłączeniu to trzeba sprawdzić w Ustawieniach dźwięku czy nie jest czasem wyciszone źródło mikrofonu lub głośników. Sprawdzić trzeba także czy nie jest wyciszony potencjometr słuchawek na przewodzie oraz czy włącznik mikrofonu jest w pozycji "1".

05 Mar 2011, 15:45

mam tam tylko napisane C-Media Wave Device i nic innego a nizej sa sterowniki glosnosci

05 Mar 2011, 15:48

Wejdź w Panel Sterowania -> Dźwięki i urządzenia audio i sprawdź czy zakładka "Głos" jest aktywna, czy można przeprowadzić test miktofonu, itp..

05 Mar 2011, 15:49

Podaj model płyty głównej. Problemem może być sterownik Audio płyty głównej. Wykonaj też instrukcję użytkownika Palacio.

05 Mar 2011, 16:00

zakladka glos jest aktywna lecz jakies 4 miesiace temu mialem formatowany komputer i niektore serwowniki mi sie usunely a nie pamietam juz jak sprawda sie model płyty głownej...

05 Mar 2011, 16:01

Spróbuj programem Everest -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ition.html.

05 Mar 2011, 20:20

Nazwa płyty głównej to : ASUS P4S333

05 Mar 2011, 20:22

Przed instalacją sterowników, nie zapomnij zainstalować SP3 (jeśli jeszcze go nie masz).

SP3 -> http://www.instalki.pl/programy/downloa ... ack_3.html.

Pobierz te sterowniki -> http://driverscollection.com/?file_id=4343.

06 Mar 2011, 16:53

Po zainstalowaniu nic sie nie zmienilo lecz po wlaczeniu wyskoczylo ze mam podlaczony port gier a mikrofon dalej jak niedzialal tak niedziala ;/
Wyślij odpowiedź