Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Zablokowany temat

Mundial 2014

19 Cze 2014, 11:35

Każda z drużyn rozegrała min. 1 mecz w fazie grupowej, więc pewnie macie swoje typy :)
Póki co, awans zapewniły sobie: Holandia i Chile.

Re: Mundial 2014

20 Cze 2014, 08:58

Moim faworytem jeszcze przed rozpoczęciem byli Niemcy (jak zawsze) i w sumie pokazali w pierwszym meczu, że trzeba się z nimi liczyć. Jest spora szansa na dojście do finału. Z innych drużyn mam jeszcze nadzieję na Holandię, że coś pokaże i Włochy, bo ładnie objechały Anglię.

Ta ostatnia prawdopodobnie żegna sie z mundialem, podobnie jak Hiszpania (z czego jestem niezmiernie uradowany). Urugwaj nie prezentuje zbyt dobrej formy. Z grupy mogą wyjść, ale nie wróżę im sukcesu. Nie zachwyca również Brazylia.

Jak dla mnie, europejska drużyna po raz pierwszy może zdominować mundial rozgrywany na terenie Ameryki Południowej. I niech tak się stanie :)

20 Cze 2014, 11:55

Ja obstawiam, że jednak po tytuł sięgnie jakaś drużyna z poza Europy, na którą przed mundialem raczej nikt nie stawiał.

23 Cze 2014, 11:49

No i Mundial stał się trochę nieprzewidywalny. Zawodzą drużyny ze Starego Kontynentu - punktują zespoły, które w ogóle nie były brane pod uwagę. Faza pucharowa zapowiada się bardzo ciekawie.

24 Cze 2014, 20:04

Hiszpania, Anglia i Włochy za burtą. Kto by pomyślał.

28 Cze 2014, 12:16

Dzisiaj rozpoczyna się faza pucharowa :)

28 Cze 2014, 14:01

Czyli ta ciekawsza część turnieju ;)

28 Cze 2014, 21:07

Trochę szkoda, że Chile odpadło. Brazylia tylko fartem awansowała.

29 Cze 2014, 13:43

Kolumbia gra niesamowicie, a wczorajsze bramki to już w ogóle jedne z najlepszych na mundialu. Zobaczymy jak zagrają z gospodarzem ;)
Dzisiaj ciekawie zapowiada się mecz Holandii z Meksykiem. Mam nadzieję, że europejska drużyna awansuje :)

29 Cze 2014, 14:39

A ja tak z innej beczki. Mamy już trochę meczy za sobą i poziom gry naprawdę jest bardzo wysoki, także tych mniej znanych zespołów. I teraz idealnie widać w jakim miejscu jest nasza polska piłka. Delikatnie mówiąc, gdzieś daleko albo raczej głęboko...

29 Cze 2014, 18:37

mati8898 napisał(a):A ja tak z innej beczki. Mamy już trochę meczy za sobą i poziom gry naprawdę jest bardzo wysoki, także tych mniej znanych zespołów. I teraz idealnie widać w jakim miejscu jest nasza polska piłka. Delikatnie mówiąc, gdzieś daleko albo raczej głęboko...

uważam że dobrze że nas tam nie ma

30 Cze 2014, 14:03

Kiedyś wygrywaliśmy z Kostaryką 2:1 na mundialu w meczu o honor bodajże :)

Z ostatnich meczów szkoda mi Chile, bo zasługiwały na wygraną z Brazylią (jakoś nie lubię gospodarzy). Meksyk natomiast mógł wygrać z Holandią, no ale Oranje zrobiło swoje i jadą dalej. Wydaje mi sie, że Brazylia z Kolumbią już tak łatwo mieć nie będzie. Prawdopodobnie wyłoży się Kostaryka, bo po wczorajszym meczu połowa kadry z kartkami, druga połowa bez sił i szans na odpowiednią regenerację.

Niezmiennie kibicuję Niemcom. Jak dobrze pójdzie, będzie Niemcy-Francja w ćwierćfinale.

30 Cze 2014, 14:16

WillEu79 napisał(a):
mati8898 napisał(a):A ja tak z innej beczki. Mamy już trochę meczy za sobą i poziom gry naprawdę jest bardzo wysoki, także tych mniej znanych zespołów. I teraz idealnie widać w jakim miejscu jest nasza polska piłka. Delikatnie mówiąc, gdzieś daleko albo raczej głęboko...

uważam że dobrze że nas tam nie ma

Dokładnie, przynajmniej wstydu nam oszczędzili.

30 Cze 2014, 15:23

Po wygranej Kostaryki z Grecją, w 1/4 na razie jedna europejska drużyna. Dzisiaj grają Niemcy i Francuzi więc to pewnie się zmieni.

01 Lip 2014, 15:11

Jedna europejska drużyna już na pewno w półfinale :)
Zablokowany temat