TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Niestabilny FF, sypiące się instalatory, kiepski transfer

Logi, zabezpieczenie komputera, danych. Programy antywirusowe antyspyware, firewall itp.
Regulamin forum
1. Każdy temat powinien odzwierciedlać treść wątku.
2. W przypadku wklejania logów; należy je wykonać od razu przynajmniej z dwóch narzędzi: FRST oraz z GMER
3. Wszelkie logi proszę publikować na przeznaczonych do tego stronach a w poście wklejać tylko link.
4. Nie wskazane jest skracanie logów, należy wkleić cały - od początku, do końca.
5. Nie wskazane jest podczepianie się do tematów innych użytkowników - proszę założyć nowy temat w dziale Bezpieczeństwo, ułatwi to pomoc sprawdzającemu.
6. Osoby nie posiadające odpowiedniej wiedzy, nie powinny sprawdzać logów, ponieważ grozi to poważnym uszkodzeniem systemu lub aplikacji zainstalowanych na komputerze.
7. Należy dokładnie opisać problem, występujące objawy oraz wszelkie podjęte działania.
8. Każdy skrypt jest unikatowy, napisany dla każdego przypadku z osobna, więc nie może być stosowany przez innych.
9. W przypadku zamieszczenia zrzutu ekranu (screenshot'a) proszę korzystać z zewnętrznego serwisu oferującego hosting zdjęć.

Re: Niestabilny FF, sypiące się instalatory, kiepski transfe

Postprzez Pangia » 15 Paź 2013, 10:22

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3

Nie. FlatOut2 zwracał jakiś błąd o braku pliku (o ile pamiętam, ComboFix usunął jakiś .db z jego folderu), to go odinstalowałem. Poza tym nie ma po prostu reakcji - dwuklik i nic się nie dzieje. To samo przy uruchamianiu jako administrator. Steam pokazuje, że się łączy, po czym również się wyłącza. Postal 2 zwracał jakiś ogólny błąd, ale po ustawieniu kompatybilności również ruszył - tak jak zresztą każdy inny program, jaki mam. Szkoda tylko, że Pasjans nie działa i nie można na nim ustawić kompatybilności - jeszcze tylko brakuje mi krzyków matki, że jej Pasjansa zepsułem :P
Będę chyba reinstalował wszystko (Avast działa normalnie, a jego musiałem przeinstalowywać, bo wciąż odmawiał posłuszeństwa), tylko na tego Pasjansa to już raczej tylko format musiałby zadziałać. No nic, w necie pogrzebię, może jakąś paczkę znajdę.
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Dołączenie: 27 Wrz 2009, 11:16
Pochwały: 10

Postprzez mateo8898 » 15 Paź 2013, 17:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0

Możesz jeszcze zrobić reparację nakładkową -> http://www.fixitpc.pl/topic/1234-repera ... ty-danych/
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Postprzez Pangia » 16 Paź 2013, 14:33

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.2.3) Gecko/20100401 Firefox/3.6.3

Hmmm… Brzmi sensownie. Jutro to wypróbuję, dziś nie mam za bardzo głowy do wykonywania czegokolwiek wymagającego myślenia :P

A czy ten proces spowoduje skasowanie ustawień o trybie kompatybilności dla danych aplikacji? Bo szczerze mówiąc nie wiem, jak sprawdzić, czy dany program mógłby działać, bo już wszędzie ustawiłem kompatybilność na stałe, a nigdzie nie widziałem opcji odwrócenia tego procesu.
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez Pangia » 17 Paź 2013, 15:59

OK, chyba działa (przynajmniej Pasjans się włącza). Ale tyle, co mi to nerwów zeżarło, to moje (na XP bym ze 2 razy sformatował dysk i Windowsa na nowo zainstalował i jeszcze by mi czasu zostało, a Win 7 to się wlecze jakbym na chińskim kalkulatorze pracował, a nie na rocznym kompie).
A co do kompatybilności to te ustawienia zachowało czy nie? Bo nie idzie tego w żaden sposób sprawdzić.
Pangia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Postprzez mateo8898 » 17 Paź 2013, 18:27

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.2; WOW64; rv:24.0) Gecko/20100101 Firefox/24.0

Jak to się nie da?? Wystarczy odznaczyć opcję uruchamiania w trybie zgodności.

Autor postu otrzymał pochwałę
Awatar użytkownika
mateo8898
Moderator
Moderator

Dołączenie: 15 Maj 2009, 14:55
Pochwały: 966

Poprzednia

Powróć do Bezpieczeństwo

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]