TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Opis jak "ukrasc" dzwonki z wapster.pl

Tematy związane z telefonią komórkową.

Opis jak "ukrasc" dzwonki z wapster.pl

Postprzez SKJ » 08 Sie 2005, 00:23

PostUA:

Witam

Opiszę dzisiaj w jaki sposób można „ukraść” dzwonki z wapster.pl

- Wchodzimy na www.wapster.pl (minimalizujemy)
- Wchodzimy a dysk c: i w górnym menu wybieramy „narzędzia” a następnie „Opcje folderów...”. Przechodzimy do zakładki „Widok” i zaznaczamy opcje „Pokaż ukryte pliki i foldery” OK.
- Wchodzimy do folderu [c:/documents and settings//Ustawienia lokalne/Temporary internet files] (minimalizujemy)
- Przechodzimy na wapster.pl i wybieramy sobie dzwonki
"Dla ułatwienia ,ale zawsze plik z dzwonkiem jest zapisywany na samymkoncu..."---- Przechodzimy do temporary internet files i naciskamy kombinacje klawiszy „ctrl+a” „delete” Czyli usówamy wszystko z folderu...
- Maksymalizujemy wapster.pl i naciskając na dzwonek czekamy aż się załaduje
- Przechodzimy do do temporary internet files i naciskamy „F5” lub prawym klawieszem myszy i "Odswież"
- Znajdujemy tam pliki dźwiękowe... kopiujemy je pojedynczo na pulpit zmieniając im nazwy
- Wgrywamy do telefonu

Jesli ktos ma telefon np Motororola E365 to bedzie potrzebny convector z pliku mp3 do pliku mmf

Mozna tez zrobic mały przekrecik i programem GoldWave zmienic typ pliku.

Czyli nalezy właczyc program GoldWave i otworzyc dany plik i zapisac go jako wav i wybrac 2 od gory pozycje jakosci dzwieku.
Do podanego wyzej modelu telefonu dzwonki nei moga przekraczac 46kb (dokładnie nie pamietam)

Convectory mozna znalesc na stronie http://smaf-yamaha.com/tools/downloads.html

A program GoldWave tutaj --->> http://mp3.wp.pl/p/programy/sciagnij/175.html

Artykuł nie jest całosciowo mojego autorstwa ale duzo rzeczy pozmieniałem...

Pozdrawiam

P.S.
Jesli cos jest nie jasne prosze pisac...,chetnie wytłumacze lub pomoge
SKJ
Postujący
Postujący

Dołączenie: 06 Sie 2005, 01:12

nareszcie SKJ

Postprzez arko331 » 09 Sie 2005, 13:46

PostUA:

SKJ zacząłeś temat który mnie już dawno interesował,ale nie mogłem o nim z nikim pogadać bo nikt nie wiedział o co chodzi.A konkretnie to chodzi mi o zamienianie plików muzycznych z MP3 na MMF,WAW lub MID,pONIEWAŻ TAKIE PLIKI WCHODZĄ DO NASZYCH TELEFONÓW Z ŻONĄ.Ona ma samsunga x-450 a ja sagema myx5-2.Wczoraj cały wieczór studiowałem to co napisałeś i te programy co dałeś linki ale żadnym nie udało mi się zamienić pliku MP3 na te co mnie interesują.Napisz prosze konkretną stronę i dany program którym mógłbym to zrobić.Z GÓRY SERDECZNE DZIĘKI. :lol: :D
arko331
arko331
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Sie 2005, 21:28
Miejscowość: nysa

Re: nareszcie SKJ

Postprzez zebra » 09 Sie 2005, 14:33

PostUA:

arko331 napisał(a):SKJ zacząłeś temat który mnie już dawno interesował,ale nie mogłem o nim z nikim pogadać bo nikt nie wiedział o co chodzi.A konkretnie to chodzi mi o zamienianie plików muzycznych z MP3 na MMF,WAW lub MID,pONIEWAŻ TAKIE PLIKI WCHODZĄ DO NASZYCH TELEFONÓW Z ŻONĄ.Ona ma samsunga x-450 a ja sagema myx5-2.Wczoraj cały wieczór studiowałem to co napisałeś i te programy co dałeś linki ale żadnym nie udało mi się zamienić pliku MP3 na te co mnie interesują.Napisz prosze konkretną stronę i dany program którym mógłbym to zrobić.Z GÓRY SERDECZNE DZIĘKI. :lol: :D

Nie ty jeden poszukujesz takiego programu :wink: . Sprawdź ten temat na forum: http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=1681 . Znajdziesz tam linki do dwóch programów konwertujących te rodzaje plików. Niestety wersja trial. Można poszukać seriala...
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez SKJ » 09 Sie 2005, 16:37

PostUA:

Zeby zrobic format danym convektorem plik mmf. Plik najpierw musi byc w formacie wav. Mozna to zrobic programem GoldWave (opisze to ponizej).

Najpierw trzeba otworzyc plik np programem GoldWave i zapisac go jako plik wav(obojetnie jaka jakosc... ale proponuje 8 bitowa i mono, zalezy tez jaki kto ma telefon)

Nastepnie wav'a wrzucamy do convektora i juz...

Program znajdziecie tutaj

Masz problem napisz [email protected]
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez SKJ » 09 Sie 2005, 17:17

PostUA:

123 MP3 to WAV Converter Plus Rozmair 3,03MB

Narzędzie służące do konwersji plików MP3 do formatu WAV i odwrotnie. Użytkownik znajdzie tu także wbudowany odtwarzacz. Zaletą programu jest bardzo duża szybkość konwersji.
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

prośba

Postprzez arko331 » 09 Sie 2005, 19:12

PostUA:

SKJ prosze napisz do mnie i podaj swoje gadu oczywiście jak możesz bo nie moge sobie poradzić z zamianą tych plików mój mejl :oops: [email protected]
arko331
arko331
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Sie 2005, 21:28
Miejscowość: nysa

Postprzez SKJ » 09 Sie 2005, 20:17

PostUA:

Powinniscie skapowac...
Image
Strona pare dni w sieci...
SKJ
Postujący
Postujący

Postprzez Hpest » 09 Paź 2005, 15:08

PostUA:

Hmm no wiesz wszystko fajnie za free dzwonki i wogole, temat po prostu cieszy oko.Lecz niestety gdy ja stosuje sie do twoich zalecen i postepuje zgodnie z opisem ktory przedstawiłes niestety w Temporary internet files nie ma zadnych plikow Muzycznych.
Zauwazyłem jedynie kilka plików z rozszezeniem: "Shockwave Flash Objects" a pozatym to same gify itp.
Pozatym fajnie ,ze napisałes nam jak "ukrasc" dzwonki z wapster'u lecz nastepnym razem powinnes byc bardziej ostrozny.Poniewaz Wapster moze sie przyczepic, a luzni ludzie na tym swiecie są.
pozdro* :wink:
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

mam problem

Postprzez Jakubek » 10 Paź 2005, 09:46

PostUA:

czesc mam problem bo jak jus usuwam z tego pliku wsystko to ide do wapstera stronki i dobra biere jakis ten dzwonek i czegam pozniej id do tego folderu i wciskam F5 a tu nic sie nie pokazuje :?
Jakubek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 08 Paź 2005, 10:34
Miejscowość: Tarnobrzeg

Postprzez Hpest » 10 Paź 2005, 12:52

PostUA:

No to kliknij prawym przyciskiem myszy , i wybiesz "odśwież". :516:
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez manius23 » 10 Paź 2005, 13:06

PostUA:

a umnie to dziala bez problemu mozna zassac kazdy dzwiek :grin:
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

yyyyyyy

Postprzez Jakubek » 10 Paź 2005, 16:01

PostUA:

no i wziolem i nic sie ni pojawilo :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Jakubek
Forumowicz
Forumowicz

yyy

Postprzez Jakubek » 10 Paź 2005, 16:35

PostUA:

zrobilem to co kazaliscie z tym odświesz i tu nic proszem o odp
:razz:
Jakubek
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kruk7176 » 11 Paź 2005, 09:32

PostUA:

wiecie co to działa tylko ze jest w mp3 a i trzeba korzystac z interne explorer bo z mozilli ani z opery to nie wychodzi pozdrawiam :) :) :smile: :D :o :lol: :568: :064: :509: :)))) :)))))
Awatar użytkownika
kruk7176
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 10 Paź 2005, 12:09

Postprzez manius23 » 11 Paź 2005, 10:00

PostUA:

nie trzeba korzystac z IE to dziala rownierz w operze
wchodzimy w folder opery-profile-cache4 nastepnie otwieramy strone wapster wybieramy telefon potem dzwieki otwieramy folder cache4 i usuwamy wszystko z folderu nastepnie odsluchujemy interesujacy nas dzwonek(koniecznie w calosci) po odsluchaniu dzwonek pojawia sie w folderze cache4(oczywiscie w formacie mp3) teraz juz wystarczy go prezkonwertowac i zaladowac na komorke
chyba jasno to opisalem :grin:
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Następna

Powróć do Telefonia komórkowa - GSM, UMTS, WiMAX, LTE

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]