TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Ortografia na forum

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Re: Riposta ;)

Postprzez kuba88 » 23 Paź 2005, 16:57

PostUA:

kaajka19 napisał(a):Echhh Kochanie widze, że bystrzak z Ciebie nie jest. :D
Wady wymowy niestety nie posiadam, no chyba, że jestem pod wpływem trunków wysoko % ;) No to wtedy wady wymowy mam gęsto i często!! buhahaha.
Jak byś dokładnie przeczytał zauważył byś, że sama tego nie wymyśliłam, bo nawet by mi sie nie chciało ( z polaka nigdy orłem nie byłam).
Wejdz sobie na google albo inna wyszukiwareczkę i wpisz:
" JEDNODŃUWKA FUTURYSTUW" " FUTURYSCI" albo poprostu wejdz se na tę stronę :
http://free.of.pl/a/arise/poe/man.htm
i przeczytaj na samym dole jest a taki krakersik
--------> MAŃFEST W SPRAWIE ORTOGRAFJI FONETYCZNEJ"
Widać, że na polskim nie uważaliśmy :D :D :D

do mnie pijesz???
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Wrz 2005, 13:03

odp

Postprzez kaajka19 » 23 Paź 2005, 17:03

PostUA:

Heh
Nie do Ciebie. Odpisywałam do klienta "Hpest" tylko tak się grzebałam, że Ty w międzyczasie zdążyłes coś tam naskrobać... ;)
Walcz ze spamem!
Awatar użytkownika
kaajka19
Postujący
Postujący

Dołączenie: 23 Paź 2005, 14:43
Miejscowość: Koszalin | ŁDZ city;)

Postprzez zebra » 23 Paź 2005, 17:41

PostUA:

kuba88, NIE czepiam się tych, którzy z takich, a nie innych powodów piszą z błędami... Cóż, taka jest ich przypadłość, chodzą na zajęcia i staraj się z tą wadą walczyć. Natomiast potępiam tych, którzy ze zwykłego lenistwa piszą zdania z takimi błędami, że aż oczy bolą... Przeczytaj dokładnie moje posty na początku tego tematu, a zobaczysz, że uprzedzałam pewne komentarze i obiecałam, że postaram się nie wypominać błędów, jakie niektórzy tutaj popełniają. Co do drugiego zarzutu, to jeżeli ktoś jest nowym użytkownikiem instalek, to właśnie m.in. dla tych użytkowników powstała opcja -> Szukaj! :)
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Postprzez viprex » 23 Paź 2005, 18:10

PostUA:

Sprawa pierrwsza to SIEMA KUBA
Sprawa druga to Zeberka czepiasz się bo masz taką naturę bez przyczyny mechanika nie kończyłaś i nie poszłaś na psychologię dla zabawy . Lubisz pokazywać swoją wyższość nad innymi ale i tak szanuję Cię i uważam że masz rację czasami

No teraz sprawa trzecia

Eee tam się czepiacie. Na forum nie jest jeszcze tak najgorzej. Od czerwca mieszkam na wsi. Tu dopiero jest!!!! Czasami jak czytam esy od ludzi ze wsi to się zastanawiam co mieli na myśli pisząc np. [b] w ałcie, wudka, z kond, bende. To dopiero jest jazda

kajka 19 i z kąd ty się urwałaś ciemniaro, zastanów się zanim kogoś zeszmacisz
rodzice zabrali z miasta na wioskę i nie ma gdzie przypalić ale ból :fuckyou2:
jak skończyłaś zawodówkę to twój problem na więcej nie było cie stać
A futuryska z ciebie jak z koziej d... trąba POZDRO

i nie koniecznie na temat ale mnie wkurzyła
Ładnie, zgrabnie i na temat
Awatar użytkownika
viprex
Postujący
Postujący

Dołączenie: 11 Sie 2005, 22:03
Miejscowość: zza siedmiu gór

Postprzez kuba88 » 23 Paź 2005, 18:24

PostUA:

zebra napisał(a):kuba88, NIE czepiam się tych, którzy z takich, a nie innych powodów piszą z błędami... Cóż, taka jest ich przypadłość, chodzą na zajęcia i staraj się z tą wadą walczyć. Natomiast potępiam tych, którzy ze zwykłego lenistwa piszą zdania z takimi błędami, że aż oczy bolą... Przeczytaj dokładnie moje posty na początku tego tematu, a zobaczysz, że uprzedzałam pewne komentarze i obiecałam, że postaram się nie wypominać błędów, jakie niektórzy tutaj popełniają. Co do drugiego zarzutu, to jeżeli ktoś jest nowym użytkownikiem instalek, to właśnie m.in. dla tych użytkowników powstała opcja -> Szukaj! :)

mozliwe ze masz racje ale nie zawsze, wiec sie nie chce sprzeczac, ty wiesz swoje ja swoje, ale czasami przystopuj z wypominaniem komus bledow bo nie wiesz czy ktos zrobil blad z lenistwa i nie chce mu sie poprawic czy ma dys"cos tam" :D i nie widzi bledu
Awatar użytkownika
kuba88
Postujący
Postujący

Dołączenie: 05 Wrz 2005, 13:03

odp

Postprzez kaajka19 » 24 Paź 2005, 10:22

PostUA:

viprex

kajka 19 i z kąd ty się urwałaś ciemniaro, zastanów się zanim kogoś zeszmacisz
rodzice zabrali z miasta na wioskę i nie ma gdzie przypalić ale ból :fuckyou2:
jak skończyłaś zawodówkę to twój problem na więcej nie było cie stać
A futuryska z ciebie jak z koziej d... trąba POZDRO

Ty chyba się źle czujesz, kogop według Ciebie zeszmaciłam??? Czepiałam sie Twojej osoby??? Raczej nie wiec nie wiem o co Ci chodzi.
po drugie NIGDY nie pisałam,że jestem futurystką!!
A patrząc na Twój sposób rozumowania po zawodówce to chyba Ty jestes!!! :) :) :) Pzdr
Ostatnio edytowany przez kaajka19, 25 Paź 2005, 17:36, edytowano w sumie 1 raz
Walcz ze spamem!
Awatar użytkownika
kaajka19
Postujący
Postujący

Postprzez Hpest » 25 Paź 2005, 00:03

PostUA:

Klientko kaajka19. Juz ty nie musisz Mnie uczyć, a ja się tylko spytałem i nie mów, że niestety gdyż nie chciałabyś posiadać wady wymowy, jakiej ktokolwiek, a spytałem, dlatego, że nie do końca byłem pewien, kto jest autorem tego, co napisałaś. Dlatego uznałem, że ty. Kochanie :wink:
z calym czacunkiem Zebra ale czepiasz sie, troche za bardzo, co ci tak przeszkadza ze ktos napisze:

który czy ktury

Przeczytaj dokładnie moje posty na początku tego tematu, a zobaczysz, że uprzedzałam pewne komentarze i obiecałam, że postaram się nie wypominać błędów, jakie niektórzy tutaj popełniają.

Zebra naprawdę piszę Ci to juz po raz kolejny, lecz ten raz będzie najłatwiejszy dla Ciebie w odbiorze. Najlepiej będzie jak nie będziesz przywiązywać takiej uwagi do pisowni każdego z użytkowników forum, zauważ, że nie tylko mnie to przeszkadza i nie mam zamiaru na nowo wałkować tego samego. Jak zaczniesz nawijać coś o moim podpisie to naprawdę wież mi, że stanie się to dla mnie Monotonne kolejny raz, dlatego będe musiał zareagować ostrzej gdyż nie mam zamiaru wysłuchiwać jak bardzo nie podoba ci się Img w moim podpisie.
Ja nie zwracam każdemu użytkownikowi z osobna uwagi na temat poprawnej pisowni codziennie z 10razy jak robisz to Ty. Nie każdy potrafi pisać starannie i tak, aby każdy mógł go zrozumieć w swojej wypowiedzi, ale się stara jak bardzo może, więc twoje uwagi są nie na miejscu. I nie chodzi mi o to abyś nie upominała ludzi zaledwie na tym temacie, lecz na całym forum.
Natomiast potępiam tych, którzy ze zwykłego lenistwa piszą zdania z takimi błędami, że aż oczy bolą...

Oczywiście z takimi przypadkami jak najbardziej się z tobą zgodzę.
Musiałem ci to zebra w końcu wytłumaczyć gdyż na PW ani wcześniej na forum tego nie rozumiałaś, dlatego juz chyba wiesz, w czym tkwi twoja główna wada dotyczącą zbyt gwałtownych uwag na temat poprawnej pisowni. Nie chcę abyś uznała to jako zły negatywny impuls z mojej strony pod twoim adresem, lecz jako dobrą rade.
:wink:
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez zebra » 25 Paź 2005, 00:50

PostUA:

Panie bystrzak, Hpest, czy ja nie zakomunikowałam wyraźnie w jednym z pierwszych postów w tym temacie, że ZAPRZESTAJĘ NAGONKI NA WSZYSTKICH, KTÓRYCH ORTOGRAFIA NIE JEST NAJMOCNIEJSZĄ DZIEDZINĄ. Jeżeli można tak to nazwać... Ja swoje zdanie już wyraziłam. Hpest, wybacz, ale doskonale to rozumiałam i na PW i tutaj na forum. :) Ale nie zamierzam już do tego wracać, bo jak dla ciebie jest monotonne moje komentowanie twojego obrazka w podpisie, tak dla mnie monotonne jest wyjaśnianie wszystkiego jeszcze raz i od początku. Pozdrawiam!
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

odp

Postprzez kaajka19 » 25 Paź 2005, 17:51

PostUA:

Hpest

Spoko zadekoduje sobie w mojej pustej mózgownicy, że mam Cię nie pouczać ;) Dwa razy nie musisz pisać..
Nieee no jeden z lepszych jesteś.. jak pomyślałes, że ja to sama wymyśliłam. No może ukryte talenty posiadam, ale napewno nie literackie buhahah KOCHANIE ;)

P.S: A skąd wiesz ,wady wymowy nie są takie złe... Przynajmniej bym się czymś wyrózniała;)
Poza tym jak nazwa wskazuje WADA WYMOWY kojarzy się chyba bardziej z mówieniem niż pisaniem nie??
Jeszcze nie słyszałam, żeby osoba np: sepleniąca, sepleniła również pisząc..
Chociaż rózne elementy po świecie latają ;)

Pzdr dla wszystkich pozytywnie zakręconych :roll:
Walcz ze spamem!
Awatar użytkownika
kaajka19
Postujący
Postujący

Postprzez Hpest » 25 Paź 2005, 20:32

PostUA:

Jasne zebra, zakomunikowałaś, lecz wypowiedziałaś się tylko, że nie będziesz upominać na tym temacie, a tutaj chodzi o całe forum. Ale juz Ok, widzę, że juz rozumiesz o co chodzi. Loos. Z tym obrazkiem i tak nie czaisz, o co Mi chodzi zebra, chodzi o to, że ty mnie upominasz a ja zwracam ci uwagę, że to już jest nie istotne, ponieważ obrazek pojawił się, gdy zacząłem bardziej zwracać uwagę na poprawną pisownie, a ty w kółko to samo. Ale Ok. Pozdrawiam* :) Hpest.

Dlaczego miałabyś sobie cokolwiek kodować w głowie i nie mów, że pustej przynajmniej ja tego nie powiedziałem i nie miałem zamiaru tego tobie zasugerować.
Wady wymowy niestety nie posiadam
O to chodziło Kochanie bo napisałaś tak jak byś chciała posiadać te wady wymowy :? .
Nieee no jeden z lepszych jesteś.. jak pomyślałes, że ja to sama wymyśliłam.
Zgadza się tak właśnie pomyślałem i tylko spytałem :) .Dlaczego z lepszych??, A może chodziło ci o coś negatywnego Kaja?
Wady wymowy nie są niczym dobrym, dlatego właśnie są to wady wymowy, a nie zalety :) . Rzecz jasna. Wszystkie wady po pewnym czasie przeistaczają się w kolejne, dlatego w tym przypadku również tak się dzieje przekłada się wszystko na pismo np.: (Dyslektyk popełnia błędy, dlatego, że posiada taka wadę, a czegoś przyczyną to jest, nie sądzisz.)

Zgadza się różne "elementy" :lol: . Pozdrawiam* :wink:
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Postprzez zebra » 25 Paź 2005, 23:37

PostUA:

Hpest napisał(a):Jasne zebra, zakomunikowałaś, lecz wypowiedziałaś się tylko, że nie będziesz upominać na tym temacie, a tutaj chodzi o całe forum. Ale juz Ok, widzę, że juz rozumiesz o co chodzi...

Hpest, ty nadal nie rozumiesz. Nikogo już nie będę upominać, jeżeli chodzi o błędy ortograficzne! I to nie tylko w tym temacie, ale na wszystkich tematach na forum! Rany, Hpest. Już to trzeci raz piszę, a ty dalej swoje... I kto tu czego nie kuma?! Nie interesuje mnie już również twój obrazek w podpisie. Pisz jak uważasz, czy z błędami, czy bez. Ale zrozum wreszcie, że nikogo już nie upominam! I to nie tylko w tym temacie! :? Coś ty sobie ubzdurał to nie wiem, ale mam nadzieję, że w końcu zrozumiałeś o co chodzi... Pzdr.
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

odp

Postprzez kaajka19 » 25 Paź 2005, 23:40

PostUA:

Hpest
Dlaczego jeden z lepszych??... ahhh metafora taka ;)
O nic negatywnego nie chodziło, nie wpadłam tu ,żeby jezdzic po ludziach, których nie znam i którzy mi nic nie zrobili jak narazie,
Powinnieneś być zadowolony, komplementem się rzuciłam a Ty nic;-)

Nie sugerowałeś mi, że jestem pusta itp. Tylko byś spróbował ;)
Pozatym nawet jak by tak było myślisz, że bym się przejęla..

A z tymi wadami różnie bywa, np: moja polonistka zawsze uważała, że coś takiego jak dysgrafia, dysleksja itp itd nie istnieje. I święcie broniła poglądu, że to nie wady są tylko lenistwo..
Poza tym nawet jak już się ma jakąś wade wymowy, to przecież można ją wyleczyć, ewentualnie się do niej przyzwyczaić..
Więc jak już by się coś przyplątało ,wcale bym się tym nie załamała ;) ;)
Poza tym z każdej wady da się zrobic zaletę, nie mam racji???
Ide spać bo już nie wiem co pisze
<pappapa>
Walcz ze spamem!
Awatar użytkownika
kaajka19
Postujący
Postujący

Postprzez Hpest » 26 Paź 2005, 20:17

PostUA:

Nikogo już nie będę upominać, jeżeli chodzi o błędy ortograficzne! I to nie tylko w tym temacie, ale na wszystkich tematach na forum!
Jasne zebra, lecz ogłosiłaś to dopiero teraz!!! Trzymam Cię za słowo. :) Wszystko jasne :) . 8) Zmienilaś się ,mam nadzieję, że na dobre. Byle tak dalej Agnieszko. :wink:

kaajka19 W takim razię dzieki za komplement. :wink:
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Re: odp

Postprzez kaajka19 » 26 Paź 2005, 20:31

PostUA:

Hpest napisał(a):kaajka19 W takim razię dzieki za komplement.

Spoko staram Ci się podlizywać , w miarę moich możliwości ;) ;)
Walcz ze spamem!
Awatar użytkownika
kaajka19
Postujący
Postujący

Poprzednia

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]