Program do robienia gier

Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.

Postprzez zebra » 08 Sie 2005, 14:23

PostUA:

Radzę ściągnąć Pocket RPG Maker:
Kod: Zaznacz wszystko
http://temp.r-pg.net/Pocket%20RPG%20Maker%20-%20Open%20Beta%201.zip
zebra
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Cze 2005, 21:40
Miejscowość: ...Stąd

Re: Program do robienia gier

Postprzez krzichu » 07 Paź 2008, 22:07

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.3) Gecko/2008092417 Firefox/3.0.3

hehe mam rpg makera jesli chce ktos sprubowac to w google wpiszcie rpg maker i kliknij na ten gdzie bedzie pisalo tsukuru archive i musicie pobrac 2dodatki zeby wam chodzil osobiscie nie polecam rpg makera stworzy sie gre pzyznam ale gry na rpg makerze sa nude :D :) :) :) :) :) :P
krzichu
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 07 Paź 2008, 22:03

Postprzez RPG'es » 01 Maj 2009, 18:33

PostUA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1)

Witajcie jestem tutaj nowy chciałbym abyście mi mogli polecić jakiś dobry proghram do robienia gier 3D zamierzam zrobic gre podobną do metin2.Tylko trochę inną.Ten kto mi poda dobry programik i bezpłatny oraz który niewiele waży dostanie odemnie stanowiska Gm w grze.Proszę pomóżcie mi chciałbym grę zrobić dla siebie i kolegów z klasy.
Awatar użytkownika
RPG'es
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 01 Maj 2009, 18:26

Postprzez Maciak Plock » 14 Cze 2009, 03:11

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.11) Gecko/2009060215 Firefox/3.0.11

@UP
Myślisz że jeśli dostaniesz program, postawisz tam ludzika który jest już zrobiony i że to wszystko jest takie proste?
myślisz że napiszesz sobie w jakimś notatniku "tu ma być NPC, tu ma być potwór, a tutaj miasto" i bum powstało? pierw trzeba się nauczyć programowania itp (tak jak pisali posty wyżej) a później się brać za gry, nie na odwrót :)
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez Dezmont » 15 Wrz 2009, 22:55

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

witam , chciał bym stworzyć lub przerobić grę diablo2 jeżeli chodzi o stworzenie to chciał bym zrobić coś podobnego ponieważ diablo jest grą która mnie zainspirowała lecz nie tylko ona jedna mam kilka ciekawych wątków które są extra potrzebuje tylko pomocy a mianowicie
Programy do : Moderowania GRY RPG ( Diablo II ) , oraz wszelkie inne pomocne oraz wytłumaczenie co jest do czego jak się z tego korzysta.
Pomoc w zakresie : Nauki języka JAVASCRIPT/C++ , podkreślam iż jestem dosyć pojętny jeżeli się w coś zaangażuje.
Wytłumaczenie : Jakim sposobem tworzy się własną grafikę (postaci,natury,fizykę) w stosunku gry diablo (RPG) , oraz jakie programy są potrzebne , u góry napisałem javascript... ponieważ dużo osób o tym coś mówi , lecz nie jestem pewien , 3. jeżeli już ktoś będzie chciał mi odpowiedzieć to proszę także napisać jeżeli by był tak miły link do poradnika w zakresie tego programu .

Bardzo proszę aby odpowiedz mi udzielona była przez człowieka który naprawdę się na tym zna i ma o tym szerokie pojęcie , dziękuje.
Dezmont
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 15 Wrz 2009, 22:21

Postprzez Maciak Plock » 16 Wrz 2009, 01:57

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3 (.NET CLR 3.5.30729)

Tak tak... dużo ambicji a nic się nie umie, ktoś coś za ciebie zrobi wszystko, a ty zgarniesz laury? masz wogóle jakieś pojęcie o programowaniu? myślisz ze ktoś tutaj będzie cie uczyc programowania? od tego są książki/szkoła lub też kursy.

Obudź się 0.o
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez Dezmont » 16 Wrz 2009, 14:05

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.3) Gecko/20090824 Firefox/3.5.3

Właśnie tłumaczyłem żeby tak nie rozgarnięci ludzie nie pisali mi głupich postów typu nic nie umiesz, ci ludzi potrafią tylko wypominać kto czego nie potrafi a sami nic nie potrafią oprócz udawania wielce mądrego na jakże to wielkim forum internetowym.
PRZYPOMINAM dla tej niższej inteligencji że nie prosiłem o zrobioną grę lecz o narzędzia do jej modelowania a raczej ich nazwy , i żeby coś na nich zrobić trzeba mieć o tym pojęcie i na pewno nie pisałem o "GOTOWE" CZ TERO OKI INTERNAUTO ŚLEPY NA DWIE PARY OCZU, prosiłem także o link z kursem języka java script /c++ i tak pewnie nie wiesz co to jest szybko wejdź na wujka google i se zobacz , a co do twojego idiotycznego wypowiedzenia "są od tego kursy " to powiedz mi PO CO MI INTERNET W XXI WIEKU ,(TO ZNACZY >XXI< =21 PISZE TAK ŻEBYŚ ZROZUMIAŁ) , JEŻELI NIE BĘDZIESZ MIAŁ NIC MĄDREGO DO NAPISANIA TO WO GULE NIE PISZ to jest moja prośba .
Nikt mi nie będzie mówić o moich możliwościach bo wszystko zależy o demnie,
"Bo lepiej spłonąć niż gasnąc po woli. "
Dezmont
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Dezmont » 11 Paź 2009, 21:20

PostUA: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.0.14) Gecko/2009082707 Firefox/3.0.14

Witajcie po nownie , zaleciłem się do waszych rad a raczej jednego osobnika który mi w kółko powtarzał o ambicjach , aktualnie uczę się podstaw języka C++ mam nawet książkę.. , znalazłem także programistę który zna język C++ oraz java script , i trochę delphi , mamy zamiar stworzyć grę we Flashu , i tutaj pytanie do was : w jakich narzędziach można stworzyć grę Chacken&FLASH ( gatunek RPG) , Gra będzie przypominała DIABLO 2 , lecz nie wiem jakie programy są wymagane , ja zajmuję się grafiką oraz pobieraniem / zbieraniem informacji z sieci.
Czyli : jaki program do tworzenia animacji flash ( postacie , otoczenie )
Dezmont
Forumowicz
Forumowicz

Poprzednia

Powróć do Webmastering, programowanie

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]