Rozmowy na temat tworzenia stron www oraz programowania.
08 Sie 2005, 14:23
Radzę ściągnąć Pocket RPG Maker:
- Kod:
http://temp.r-pg.net/Pocket%20RPG%20Maker%20-%20Open%20Beta%201.zip
01 Maj 2009, 18:33
Witajcie jestem tutaj nowy chciałbym abyście mi mogli polecić jakiś dobry proghram do robienia gier 3D zamierzam zrobic gre podobną do metin2.Tylko trochę inną.Ten kto mi poda dobry programik i bezpłatny oraz który niewiele waży dostanie odemnie stanowiska Gm w grze.Proszę pomóżcie mi chciałbym grę zrobić dla siebie i kolegów z klasy.
14 Cze 2009, 03:11
@UP
Myślisz że jeśli dostaniesz program, postawisz tam ludzika który jest już zrobiony i że to wszystko jest takie proste?
myślisz że napiszesz sobie w jakimś notatniku "tu ma być NPC, tu ma być potwór, a tutaj miasto" i bum powstało? pierw trzeba się nauczyć programowania itp (tak jak pisali posty wyżej) a później się brać za gry, nie na odwrót
15 Wrz 2009, 22:55
witam , chciał bym stworzyć lub przerobić grę diablo2 jeżeli chodzi o stworzenie to chciał bym zrobić coś podobnego ponieważ diablo jest grą która mnie zainspirowała lecz nie tylko ona jedna mam kilka ciekawych wątków które są extra potrzebuje tylko pomocy a mianowicie
Programy do : Moderowania GRY RPG ( Diablo II ) , oraz wszelkie inne pomocne oraz wytłumaczenie co jest do czego jak się z tego korzysta.
Pomoc w zakresie : Nauki języka JAVASCRIPT/C++ , podkreślam iż jestem dosyć pojętny jeżeli się w coś zaangażuje.
Wytłumaczenie : Jakim sposobem tworzy się własną grafikę (postaci,natury,fizykę) w stosunku gry diablo (RPG) , oraz jakie programy są potrzebne , u góry napisałem javascript... ponieważ dużo osób o tym coś mówi , lecz nie jestem pewien , 3. jeżeli już ktoś będzie chciał mi odpowiedzieć to proszę także napisać jeżeli by był tak miły link do poradnika w zakresie tego programu .
Bardzo proszę aby odpowiedz mi udzielona była przez człowieka który naprawdę się na tym zna i ma o tym szerokie pojęcie , dziękuje.
16 Wrz 2009, 01:57
Tak tak... dużo ambicji a nic się nie umie, ktoś coś za ciebie zrobi wszystko, a ty zgarniesz laury? masz wogóle jakieś pojęcie o programowaniu? myślisz ze ktoś tutaj będzie cie uczyc programowania? od tego są książki/szkoła lub też kursy.
Obudź się 0.o
16 Wrz 2009, 14:05
Właśnie tłumaczyłem żeby tak nie rozgarnięci ludzie nie pisali mi głupich postów typu nic nie umiesz, ci ludzi potrafią tylko wypominać kto czego nie potrafi a sami nic nie potrafią oprócz udawania wielce mądrego na jakże to wielkim forum internetowym.
PRZYPOMINAM dla tej niższej inteligencji że nie prosiłem o zrobioną grę lecz o narzędzia do jej modelowania a raczej ich nazwy , i żeby coś na nich zrobić trzeba mieć o tym pojęcie i na pewno nie pisałem o "GOTOWE" CZ TERO OKI INTERNAUTO ŚLEPY NA DWIE PARY OCZU, prosiłem także o link z kursem języka java script /c++ i tak pewnie nie wiesz co to jest szybko wejdź na wujka google i se zobacz , a co do twojego idiotycznego wypowiedzenia "są od tego kursy " to powiedz mi PO CO MI INTERNET W XXI WIEKU ,(TO ZNACZY >XXI< =21 PISZE TAK ŻEBYŚ ZROZUMIAŁ) , JEŻELI NIE BĘDZIESZ MIAŁ NIC MĄDREGO DO NAPISANIA TO WO GULE NIE PISZ to jest moja prośba .
Nikt mi nie będzie mówić o moich możliwościach bo wszystko zależy o demnie,
"Bo lepiej spłonąć niż gasnąc po woli. "
11 Paź 2009, 21:20
Witajcie po nownie , zaleciłem się do waszych rad a raczej jednego osobnika który mi w kółko powtarzał o ambicjach , aktualnie uczę się podstaw języka C++ mam nawet książkę.. , znalazłem także programistę który zna język C++ oraz java script , i trochę delphi , mamy zamiar stworzyć grę we Flashu , i tutaj pytanie do was : w jakich narzędziach można stworzyć grę Chacken&FLASH ( gatunek RPG) , Gra będzie przypominała DIABLO 2 , lecz nie wiem jakie programy są wymagane , ja zajmuję się grafiką oraz pobieraniem / zbieraniem informacji z sieci.
Czyli : jaki program do tworzenia animacji flash ( postacie , otoczenie )