TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Przestroga --> Uwazajcie na ta firme

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Postprzez niunka » 03 Kwi 2006, 20:27

PostUA:

To na dzisiejsze czasy to jest niewiele,w laptopie mam procek 3400+mobil
ktorego kupilam ponad rok temu.
Image
Image

to co jest za konfiguracja na PC.

kukaszr napisał(a):ostatnio w gazetce widziałem pc z dwu rdzeniowym mobo 2x celeron 2.8 z 2Gb ram, 250Gb ... reszty danych nie pamietam ale kosztowało 2000 czyli nie jakos super drogo

to jest cena calkiem przyzwoita,np pentium dual core kosztuje ponad 3000 zl,Athlon X2 tak samo
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Mac » 03 Kwi 2006, 20:52

PostUA:

kukaszr napisał(a):ostatnio w gazetce widziałem pc z dwu rdzeniowym mobo 2x celeron 2.8 z 2Gb ram, 250Gb ... reszty danych nie pamietam ale kosztowało 2000 czyli nie jakos super drogo

*** sie ty w czoło jeszcze celerona 2 rdzeniowego nie widziałem

Hpest napisał(a):Niedawno gdzieś w gazecie widziałem dobry sprzęcik i tak wpadł mi w oko. n

AMD ATHLON 64 3800, 1GB DDR, HDD 200 GB, GeForceFX 6600 128MB n
Z tego co pamiętam więcej danych nie podali n Choć tę Grafikę bym Wymienił na 256MB/256bit ewentualnie na 512MB. A sam procek wprost idealny w komputerowym widziałem taki za ponad Tysiaka. No i dołożym bym Ramu, choć nie wiem jaki zasilacz i płyta główna była do tego kompa, ale na pierwszy rzut oka dobry komp, za nie wygórowaną cenę n .

Taki sam procek znalazłem na Allegro:
http://www.allegro.pl/item93634512_demo ... _box_.html

A no widzisz liczby wala po oczacz choc komp niezgorszy ale mobo shit i zasilacz też.

A ten link na allegro to link do proca jednordzniowego jeszcze w dodatku Venice. Za tą kase mam 3700+ i ninje albo pentium d 920, dokładam 200zł i mam x2 . Tylko pojeby kupuja taki procek(3800+ Venice).
Ostatnio edytowany przez Mac, 03 Kwi 2006, 20:56, edytowano w sumie 1 raz
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez kukaszr » 03 Kwi 2006, 20:53

PostUA:

pozazdroscic sprzetu... osobiscie nie przepadam za laptopem bo nie moge sie usadowic przed jego monitorem... :D

ale jesli ktos nie ma miejsca lub jest ciagle w podrozach to jak najbardziej... ale tez zadko kto z mojch znajomych ma laptopa z takim sprzetem... zazwyczaj jakies dupne marketowy 1,3ghz

Jebnij sie ty w czoła jeszcze celerona 2 rdzeniowego nie widziałem

to najwidoczniej kot siada mi na gazete i wyprzedzaja Twoje wiadomosci...

Jezeli ktos czegos nie widział to nie znaczy ze tego czegos nie ma...
na 90% jestem przkonany ze byl to 2x 2,8 cel..
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez Mac » 03 Kwi 2006, 20:58

PostUA:

kukaszr napisał(a):pozazdroscic sprzetu... osobiscie nie przepadam za laptopem bo nie moge sie usadowic przed jego monitorem... :D

ale jesli ktos nie ma miejsca lub jest ciagle w podrozach to jak najbardziej... ale tez zadko kto z mojch znajomych ma laptopa z takim sprzetem... zazwyczaj jakies dupne marketowy 1,3ghz

Wiesz lap z pentiumem mobile 1,3 jest wydajniejszy od p4 2,4 ghz więc spoko. Korci mnie żeby w nowego kompa wsadzic jakiegos procka od intel core duo tylko mi trzeba mobo co to obsłuzy te dwa rdzenie...

EDIT:
kukaszr napisał(a):to najwidoczniej kot siada mi na gazete i wyprzedzaja Twoje wiadomosci...

Jezeli ktos czegos nie widział to nie znaczy ze tego czegos nie ma...
na 90% jestem przkonany ze byl to 2x 2,8 cel..

To w gazecie jest błąd bo czegos takiego nie ma!!!!!!!!!!
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez kukaszr » 03 Kwi 2006, 21:00

PostUA:

no to moze jakis blad w druku, albo sciema poszla...

ten drugi procek przyklejali na supergluta do radiatora na mobo :razz:
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez niunka » 04 Kwi 2006, 11:40

PostUA:

Mac napisał(a):Wiesz lap z pentiumem mobile 1,3 jest wydajniejszy od p4 2,4 ghz więc spoko. Korci mnie żeby w nowego kompa wsadzic jakiegos procka od intel core duo tylko mi trzeba mobo co to obsłuzy te dwa rdzenie...

Tylko ze tu nie chodzi o porownanie p4 2,4 ghz do p 1.3 ghz mobil a mowa byla o Athlonie 64 3400+mobil i p4 1,3mobil

czytaj Mac
ps. nie przeklinaj na forum (tak to rozmawiaj z kolegami na podworku) :wink:

pozd niunka
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Mac » 04 Kwi 2006, 19:17

PostUA:

@niunka
Odnosiłem sie do przykładu kukaszra nawet cytat dałem sama sie czytaj uwaznie. A twój lap to shit za ta samo kasa miałabys dothana o wydajnosci p4 3ghz.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez niunka » 04 Kwi 2006, 19:52

PostUA:

[b]kukaszr[b] odnosil sie do tego co ja napisalam,chodzilo wiec o mobil,ale nie wazne.
A skad wiesz co mam za laptopa i ile moglam za niego zaplacic? :wink:
to jedno,a drugie zalezy do czego sie wykorzystuje laptopa.a jezeli chodzi o laptopy z dothan jakims 1.6 czy athlonem to wszystko jest gowno,bo ani jeden ani drugi nie nadaje sie laptopow.gdzie wtedy mobilnosc laptopa?
Znajdz mi laptopa z dathanem o takiej wydajnosci jak piszesz i 1GB do 2000 zl,to z checia kupie jeszcze jednego :)
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Mac » 04 Kwi 2006, 20:44

PostUA:

Dothan=intel pentium m(mobile) 7x0. A do 2k z 1gb ramu nie masz bata u nas nowego lapa kupic chyba że w USA.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez niunka » 04 Kwi 2006, 20:56

PostUA:

Przed chwila twierdziles ze mozna :roll:
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Mac » 05 Kwi 2006, 16:40

PostUA:

Teraz najtansze lapy (w sklepie) są za 2k a juz na pewno nie z jednym z lepszych athlonów i 1gb ramu... Za 2k to takiego desktopa nie masz nowego prawa złozyć...
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez dj_shreder » 06 Kwi 2006, 11:37

PostUA:

czy ja wiem mac, czasami sie uda:)
miło, szybko i sympatycznie
Awatar użytkownika
dj_shreder
Postujący
Postujący

Dołączenie: 22 Gru 2004, 12:28
Miejscowość: Kamienna Góra to chyba gdzies koło Marsa

Postprzez Mac » 06 Kwi 2006, 17:53

PostUA:

niunka napisał(a):

to jest cena calkiem przyzwoita,np pentium dual core kosztuje ponad 3000 zl,Athlon X2 tak samo

ekhmm nie doczytałem
ale athlon x2 3800+ kosztuje1195zł
a pentium d 920 kosztuje 969zł
a 820 jest jeszcze tanszy...
Tyle co podałąś kosztuja topowe procesory(nie fx i xe)
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Postprzez Raptor » 06 Kwi 2006, 20:56

PostUA:

Witam!
W kwestii firm to muszę ponarzekac na HP Polska sprowadziłem kompa z Singapuru i trochę lipa bo ogólnie HP daje gwarancje międzynarodową, ale w Polsce to nie obowiązuja bo nie ma takich modeli jak w świecie :(
Mac pisał o kompach z USA osobiście odradzam słyszałem że są dość kruche i padają chwile po gwarancji - ale to tylko słyszałem
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Raptor
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 29 Mar 2006, 20:38
Miejscowość: Dziki wschód!!!

Postprzez Mac » 06 Kwi 2006, 21:42

PostUA:

@Raptor
Źle słyszałes a gwarancje daja krótsza bo amerykanie to głupi naród(nie wszycscy)i wyprawiaja niestworzone rzecz z nimi polecam www.xtremesystems.org. A że sa kruche to nie prawda Dell,IBM to dobre firmy robia solidne zestawy do pracy biurowej czy dedykowane dla graczy.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]