TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

pytanie za 100 punktów;D

Dyskusje na tematy związane z nagrywaniem płyt CD/DVD. Software, Hardware.

Postprzez Hpest » 24 Kwi 2006, 01:16

PostUA:


niunka napisał(a):Gdybys Hpest czytal dokladniej to bys sie domyslil i nie bylo by niedomowien i nie musial bys spamowac forum 8)

EOT


Od zamykania tematów są Administratorzy, nie ty :) I nie udawaj, że rozumiesz wszystko z tego tematu, bo za pewne Mniej odemnie :)

niunka jeśli na każdym kroku będziesz zwracać mi uwagę to przejdziemy do rozmów na PW, nie mam zamiaru zwracać Ci za każdym razem o to uwagę !

P.S twój post jest zbędny i nie na temat, także pomyśl kto tu Spamuje ! 8)

Chief jeśli płytki wogóle mu nie działają, to mało prawdopodobne jest to, że gdy wypali je przy mniejszej prędkości wszystko będzie OK. Wypalałem wiele płyt na PSX'a i jeśli przy standardowej prędkosci nie było ok i gra się zacinała to dopiero wtedy kopiowałem przez Clona w dodatku przy małej prędkości, dareqJG napisał zdecydowanie za mało, nie wiadomo nawet czy płyty wogóle się załączają i czy wchodzi logo PS.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1568
Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Chief » 24 Kwi 2006, 01:43

PostUA:


pamietam jak teken był przepalany 8 nawet nie ruszyła płyta ten sam nosnik na 2 było wszystko okej.
i była tylko tak roznica zmaina predkosci i wtedy zadziałalo.

czysty przypadek ???

niewiem w jaki sposób predkosc zapisu płyty wpływa na laser konsoli ale jak zaleznosc jest.

No coz
pozdrawiam
Awatar użytkownika
Chief
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1382
Dołączenie: 08 Gru 2005, 22:26
Miejscowość: Warmia

Postprzez niunka » 24 Kwi 2006, 07:43

PostUA:


Hpest napisał(a):Od zamykania tematów są Administratorzy, nie ty :) I nie udawaj, że rozumiesz wszystko z tego tematu, bo za pewne Mniej odemnie :)


Ja nie zamykam tematu tylko koncze dyskusje,EOT byl poto zeby nie bylo zbednej dyskusji z toba,takiej jak ta teraz,ale widze ani tego ani tematu nie potrafisz zrozumiec.
Naprawde zazdroszcze ci ze tak duzo wiesz :D i jestes tak blyskotliwy ze rozumiesz wiecej odemnie :D :D :D
az mi wstyd :oops:
przepraszam i nie dyskutuje wiecej :wink:
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez manius23 » 24 Kwi 2006, 08:13

PostUA:


Hpest i niunia
Prosze sie nie klocic :roll: nie oto chodzi na forum nieprawdaz ?

A przy okazji pisanie postow nie na temat to nie spam tylko flood a spam to np.podawanie linkow do stron www konkurencji.

Mysle ze w tym temacie Mac napisal juz odpowiedz wyczerpujaca pisdzac koledze zeby wypalil gre w alcocholu to jest pewny sposob mysle ze predkosci zapisu dla gier tez nie maja na to wplywu(maja tylko dla plyt audio).
Awatar użytkownika
manius23
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 581
Dołączenie: 06 Lut 2005, 12:22
Miejscowość: stąd ?

Postprzez Mac » 24 Kwi 2006, 08:13

PostUA:


Chief napisał(a):hurtownie otwierasz czy cos????
bo na potrzeby własne to troche duzo !!

:D :D :D :D :D :D :D

pozdrawiam

No i detal też. tys nie widział potrzeb własnych. Niewiele brakło a we wrzesniu 2005 w 2tygodnie musiałbym wypalic prawie 40k płyt(na paru kompach of course).
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez niunka » 24 Kwi 2006, 09:41

PostUA:


Spoko Manius23 nikt sie klucil nie bedzie. :wink:
To tylko Hpest mial zly dzien :D
A co do predkosci to mysle ze moze miec tak samo duze znaczenie jak pliki VCD,stare odtwarzacze DVD nie chcialy czytac plyt wypalonych za szybko.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez Hpest » 24 Kwi 2006, 12:41

PostUA:


niunka odpowiedź masz w PW ;) Złego dnia nie miałem, a temat doskonale rozumię :)

Do tematu:
Prędkość wypalania jakich kolwiek płyt ma znaczenie, wliczając w to płyty do PS2 gdy prędkość kopiowania jest mniejsza to i program nagrywający wyłapuję więcej błędów na przegrywanej płycie i dzięki temu wypalona CD będzie chodzić lepiej, być może w tym wypadku wystarczy Mniejsza prędkość, choć szczeżę wątpie ;) Nie mam za wiele informacjii w jaki sposób płyty nie chcą odpalić w Play Station dlatego trudno Mi jest więcej powiedzieć.
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1568
Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez dareqJG » 24 Kwi 2006, 14:51

PostUA:


ja nie moge...ja jestem ciemny :D :D ....jak sie robi ten obraz płyty...bo mam ten plik który chcem nagrac na płyte na pulpicie no nie...i chcem to zgrac na płyte tak aby mi chodziła na pleya....a ja nic nie kapuje z tym obrazem płyty w alcohol 120%....jak by ktos mógł mi to wytłumaczyc to zgróry dziękuje :D
Awatar użytkownika
dareqJG
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 88
Dołączenie: 21 Sty 2006, 17:49

Postprzez niunka » 24 Kwi 2006, 17:54

PostUA:


Jakie rozszeerzenie ma ten plik co masz na pulpicie?
Alkoholem robisz obraz jak ja kopiujesz,jezeli ja skopiowales alcoholem i masz ja teraz na dysku to to jest obraz alcohola.
a jezeli chcesz zrobic obraz to robisz to np UltraISO i wypalasz np NeroBurningrom. (ale wtedy masz obraz iso)
a tak wogole to ja cie nie rozumiem :wink:
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2410
Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten
Pochwały: 1

Postprzez dareqJG » 24 Kwi 2006, 19:37

PostUA:


wiecie co...sram na to... :D :D :D ...wale juz to....pozdro..
Awatar użytkownika
dareqJG
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 88
Dołączenie: 21 Sty 2006, 17:49

Postprzez Hpest » 24 Kwi 2006, 20:07

PostUA:


Obraz płyty najłatwiej jest zrobić używając Clona.

Link:
http://www.instalki.pl/programy/downloa ... loneCD.php
Awatar użytkownika
Hpest
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1568
Dołączenie: 23 Lip 2005, 22:37
Miejscowość: [E]lita..

Postprzez Mac » 25 Kwi 2006, 07:39

PostUA:


szczerze mówiąc jak masz alkohola klik w kreator kopiowania i za rączke prowadzi.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez skylinegtr » 14 Lip 2006, 21:41

PostUA:


Pamiętaj , ze do ps2 zarówno zwykłej jak i slim uzywa sie tylko Verbatimów i TDK!!!
Straights sections are made for fast cars. Turns are made for fast drivers. - C.McRae

Drift isn't the fastest way trought the corner. But it's the most exciting way. - Keiichi Tsuchiya

Oo\__/oO

Skyline is the limit......
Awatar użytkownika
skylinegtr
Postujący
Postujący
 
Posty: 252
Dołączenie: 11 Mar 2006, 16:57

Poprzednia

Powróć do Nagrywanie CD/DVD

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]