TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Sposoby na odratowanie zalanej klawiatury !

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Sposoby na odratowanie zalanej klawiatury !

Postprzez LucaS » 04 Gru 2006, 18:47

PostUA:

Witam. Ostatnio miałem nieszczęśliwy wypadek :/ Troche czystej wody mi się wylało na klawiature bezprewodową Labtec'a. Położyłem ją na kilka dni na grzejnik - nie zadziałało. Rozłożyłem ją i jeszcze raz położyłem na kilka dni na grzejnik - nie zadziałało. Co mogło się w niej zepsuć? Da się jakoś to odratować domowymi sposobami? Chciałem ją całkiem porozkręcać, ale jak jest ta blaszka, metal (hgw jak to nazwać), która trzyma tę folię w którą się przyciska klawiszami i nie da się jej odkręcić ! :/ Są jakby wkładane nity. Żadne śrubki itp, gdy oderwe "łepek" tego nitu to potem nie będzie jak przykręcić :/. Co robić? Baterie sprawdzałem na empeku - full zdrowe. Klawa ma ze 3 tygodnie :/ Kurcze, jak miałem zwykłą klawiature na kabel PS/2 to po zalaniu obojetnie czym, działała po położeniu jej w nocy na grzejnik, a ta nic :/
Myszka się 3 razy gorzej zalała, a działa bez zarzutu :shock:
Trace nerwy powoli... zestaw tani nie był, 109zł piechotą nie chodzi :/
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez dean99 » 24 Gru 2006, 16:40

PostUA:

moim zdaniem już nic nieda się zrobić. No ale teraz klawiatury nie są drogi przecież możesz sobie kupić drugą
LFS to nie gra to rzeczywistość
Awatar użytkownika
dean99
Postujący
Postujący

Dołączenie: 30 Maj 2006, 09:53
Miejscowość: Gołdap

Postprzez Mac » 24 Gru 2006, 22:23

PostUA:

Tak to z radiówkami jest. Spali się jak zalejesz. Odaj na gwarancji moze sie nie skapną.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]