Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
25 Lip 2006, 12:28
Co myślicie o decyzji rządu w sprawie tych, którzy nie zdali matury z jednego przedmiotu, a jadnak mogą składać papiery na studia??
Moje zdanie jest bardzo podzielone, ciekawe co Wy o tym myślicie..
25 Lip 2006, 12:33
w jaki sposób Twoje zdanie moze byc podzielone? wybacz mi , ale nie dopuszczam, nie wyobrażam sobie takiego zjawiska w swoim mozgu
25 Lip 2006, 13:57
trudno jak tego nie rozumiesz
nie czepiaj sie szczegołow!!
a co do tematu
no pomysl jest dobry...... bedziemy mieli analfabetów ze srednim wyksztalceniem. no bomba poprostu. jak czlowiek ktory nie zdal matury moze studiowac.
jesli nie byl w stanie przygotowac sie do matury ( ktora jest o wiele przyjemniejsza niz kiedys ) to jak on sobie poradzi na studiach??
gdzie na jedne przedmiot trzeba sie nauczyc wiecej niz na cala mature?? gdzie tu sens gdzie logika!
a co do matury to ja sie dziwie jak mozna woogole ustanowic tak niski prog??
30% co to jest !!
i nie ktorzy jeszcze nawet etgo nie moga osiagnac.
jesli komus sie nie chce uczyc niech idzie do pracy a nie dupe ludzia truje!
sa 2 drogi w zyciu albo praca albo nauka, a nie staraj sie naciagnac ludzi na jakies wyksztalcenie!
matko analfabeci powstaja, ale takim latwiej kierwoac jest o wiele latwiej, jesli nie umie myslec!!
wodka potanial juz kilka lat temu, teraz analfabeci, jeszcze chca wprowadzic studia platne!!
KOMUNA WRACA POWOLI
25 Lip 2006, 14:02
Brrrrrrrrrrr. Ja tu nie chce mieszkać. Musze zacząc sie uczyć i po studiach wyjazd z kraju jak tak dalej będzie.
25 Lip 2006, 14:30
dobre podejscie na 5+!!!
bo ciezko bedzie zmienic ten kraj i debili przy korycie!
pozdrawiam
25 Lip 2006, 19:15
Tylko musze wymyslic gdzie. Wyspy czy USA/Kanada tudzież Australia.
25 Lip 2006, 20:00
tylko wyspy i IRLANDIA !!
mnostwo polaków i znacznie taniej niz w anglii
25 Lip 2006, 22:25
ehhh przesadzacie:/ nawet ktos kto sie nauczy moze matury nie znad:/ ja np. wiem ze z polaka nie zdam:P hehe chociaz bede umiala:P ale tak bedzie zobaczycie a w sumie po cholere mi polski? na takie studia co ja bym chciala:P ehhh u nas i tak jest wysoki poziom a nie to co np. w Anglii!! tam to u nich wiadomosci w sredniej jak u nas w podstawowce:/ ehh u nas jest wlasnie wysoki poziom i nie piszcie takich bzdur:P
25 Lip 2006, 22:53
wiem to doskonale !!
ale to powod zeby sie niczego nie uczyc ??
co z tego ze wysoki
poziom okreslaja ludzi!! teraz jest duzy a za kilka lat moze byc malutki jak tak bedzie
tu jest wysoki a ta juz slaby. ale my zyjemy w polsce wiec nie nalzey odbiegac od naszego poziomu
pozdrawiam
26 Lip 2006, 09:52
Chief mowisz ze do matury mozna sie było przygotowac zgadzam sie.Moja kumpela przez 3 lata szkoły sreniej miała 5 z biologi na koniec.Przyszła matura i co ? nie zdała

A dobrze wiem ze sie do niej uczyła.
Mi sie wydaje ze to wina OKE i pytan które wymyslają !
26 Lip 2006, 10:14
nio ja tez tak mysle bo moj brat tez dobry z matmy a nie zdal bo mial takie pytania z kosmosu kurde wziete ....
26 Lip 2006, 10:21
Jesli sa malo sprytni to juz trudno!!!
no wiesz jesli sie ma przezs trzy lata dobre oceny z przedmiotu i pozniej na maturze dostaje sie 2 to juz naprawde nie mozna byc sprytnym lub skoncentrowanym.
jeli pytania by byly niewiadom z jak trudne to chyba by nikt nie zdawal matury a nie tak duzy procent!
O czyms to swiadczy
pozdrawiam
26 Lip 2006, 11:05
Moje zdanie jeste takie, jeśli teraz tyle procent oblało mature to co będzie w przyszłym roku? Załóżmy że znaczna część napisze mature poprawnie i zaliczy, następnie Ci co w tym roku nie zdali zaliczą mature i będzię tak że będzie mnóstwo ludzi się ubiegać o studia i gorzej będzie z dostaniem się. Złe jest to że na poprawke trzeba czekać aż rok. Moim zdaniem to jest bardzo złe, bo można dać szanse uczniowi w innym okresie i może zaliczyć i dostać się na studia jeszcze po zdaniu poprawki. Rozwiązanie ministra Giertycha jest dość dziwne ale jest to jakiś wyjście z sytuacji. Co to byłoby gdyby wszyscy pchali się za rok na studia i nie którzy nie mogliby się dostać? Z tego co wiem, a mało się orientuje to PO najpierw namieszało z tymi maturami tak coś słyszałem i minister Giertych też coś mówił tak. (ale ja się na polityce za dobrze nie znam i to tylko takie moje zdanie na ten temat - mogą to być głupoty) A i tak później Ci co dostaną się na studia to później odpadną jak coś to co to za problem?
pozdrawiam
Ostatnio edytowany przez
1jaa, 26 Lip 2006, 11:06, edytowano w sumie 1 raz
26 Lip 2006, 11:06
sam jestes malo sprytny:> moj brat pewnie jest sprytniejszy od Ciebie:/ zreszta nawet sami nauczyciele gadali ze on jako jedyny trafil na bardzo trudne pytania a z matmy moj brat jest bardzo dobry.. teraz studiuje informatyke i wiesz niezle mu idzie na dobrych ocenach wiec nie pisz ze ktos nie jest sprytn:/ a wierz mi ze mozna dobre miec oceny pzrez 3 lata a na maturze napisac zle to tez moze byc przez stres itp. przeciez czasami nawet latwe pytania staja sie trudne:/ heh dobra nvm
26 Lip 2006, 16:13
Monia18 napisał(a):sam jestes malo sprytny:> moj brat pewnie jest sprytniejszy od Ciebie:/ zreszta nawet sami nauczyciele gadali ze on jako jedyny trafil na bardzo trudne pytania a z matmy moj brat jest bardzo dobry.. teraz studiuje informatyke i wiesz niezle mu idzie na dobrych ocenach wiec nie pisz ze ktos nie jest sprytn:/ a wierz mi ze mozna dobre miec oceny pzrez 3 lata a na maturze napisac zle to tez moze byc przez stres itp. przeciez czasami nawet latwe pytania staja sie trudne:/ heh dobra nvm
no jesli przez trzy lata czlowiek sie uczy z czegos i jest w tym dobry i pozniej ma mature i oblewa to jak to mozna wytlumaczy inaczej??
widze zauwazylas ze napisalem malo sprytny ale ze brak koncentracji (wywolany moglbyc stresem ) tego nie zauwazylas !!
wiec jak sie czepiasz to czytaj uwaznie a nie powieszchowwnie!!
pozdrawiam
p.s. matrura od 30% to jest smiech na sali juz dla mnie, a jeszcze nizej niewiedzialem ze tak woogole mozna.
nawet na srednie wyksztalcenie trzeba zapracowac! bo teraz to juz nie mozna nazwac tego egzaminem dojrzalosci tylko naciagana matura (oczywiscie nie dla wszystkich )
Niedlugo pewnie bedzie sie mialo srednie bez matury i bedzie ajnie