komandos, ale z jakim samochodem (niekoniecznie współczesnym

) może konkurować wartburg? Bo argumenty w stylu, że to jest "the best samochód", albo "wartburg rulezz" o niczym mi nie mówią. A pytam z ciekawości, z czym ty porównałbyś wartburga. Lub przynajmniej zestawił na równym poziomie...
Lamagalula napisał(a):(...)no do skody nie ma go co porownywac bo trabant jest troszke starszy a poza tym skoda sie kryje przy trabancie ! Ja nie chce na sile nikomu wmawiac ale np. stuningowana skoda np. 105 wyglada naprawde do bani a jak sie zobacxzy stuningowanego trabixa to juz cos !(...)
Tylko nadal nie wiem, o jakim modelu Skody piszesz?! To też ma znaczenie, bo przykładowo Skoda modelu 105 L po stuningowaniu jest całkiem, całkiem... Dużo można byłoby o tym pisać, ale to już byłby chyba nowy temat

. Ale zmiany były naprawdę widoczne, zmodyfikowane tuleje i tłoki, "odchudzony" korbowód i koło zamachowe, zmodyfikowany blok silnika (obudowane wyjścia na chłodnicę oleju tak aby najlepiej współpracowała z pełno przepływowym filtrem oleju), itd. itd... Po modyfikacji (ostatecznej) mogę śmiało stwierdzić, że przyspieszenie jest porównywalne z Astrą 1.4 (70 KM) W niektórych zakresach prędkości nawet lepiej. Wiesz, co z tego, że trabant wygląda odlotowo po tuningu (fakt, może i wygląda

), ale co z jego osiągami?? P.S. I nie odbierz tego, jako atak. W końcu to tylko rozmowa o samochodach, a ja nie chcę tylko głupio ciągle twierdzić, że jakiś tam samochód jest wspaniały i koniec. To chyba nie na tym polaga, opinia innych też ma tutaj znaczenie. Pozdrawiam!