TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Zamykanie własnych tematów w Demonstracje, Poradniki.

Sugestie, uwagi dotyczące strony. Nie boimy się opinii - piszcie!

Zamykanie własnych tematów w Demonstracje, Poradniki.

Postprzez LucaS » 15 Lip 2007, 20:41

PostUA:

Witam. Jak wiemy od komentowania wszelakich demonstracji i poradników jest ten temat: http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=3641

Tylko, że wszyscy sobie nic z tego nie robimy :D

Może by tak włączyć tylko dla działu z poradnikami możliwość zamykania własnych tematów (tak jak na obrazku* poniżej) aby tematy były wolne od spamu? Jakby ktoś miał na przykład inny sposób niż ten opisany to napisałby do autora PW, a autor zedytował by post i dopisał "Sposób by XXX (...) i tu jego sposób)".

Pozdrawiam

*wspomniany obrazek
Image
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Maciak Plock » 16 Lip 2007, 01:21

PostUA:

Przydatne, nawet bardzo, ale od np 50 postów bym to polecił.
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez banan » 16 Lip 2007, 11:31

PostUA:

ja też popieram pomysł :)
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez zYGuś » 16 Lip 2007, 22:03

PostUA:

dobry pomysł ale nie wypali jak wszystkie sugestie :)
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Re: Zamykanie własnych tematów w Demonstracje, Poradniki.

Postprzez Mirahz » 17 Lip 2007, 12:52

PostUA:

LucaS napisał(a):Witam. Jak wiemy od komentowania wszelakich demonstracji i poradników jest ten temat: http://www.instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=3641

Tylko, że wszyscy sobie nic z tego nie robimy :D

Może by tak włączyć tylko dla działu z poradnikami możliwość zamykania własnych tematów (tak jak na obrazku* poniżej) aby tematy były wolne od spamu? Jakby ktoś miał na przykład inny sposób niż ten opisany to napisałby do autora PW, a autor zedytował by post i dopisał "Sposób by XXX (...) i tu jego sposób)".

Pozdrawiam

*wspomniany obrazek
Image

Na poczatku tez mialem takie plany. Ale...
Jesli nie bedzie mozna komentowac demonstracji, to nie wylapiemy bledow. Ktos bedzie musial czytac dokladnie kazde zdanie i zastanawiac sie czy przypadkiem nie widzial tego samego tekstu na innej stronie.
Mozliwosc komentowania daje w tym przypadku wieksze mozliwosci ulatwiajac prace innym ;)
Kontrole nad tym ma obecnie kazdy.
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez wonski » 24 Sie 2007, 10:59

PostUA:

Dzisiaj natkonłem się na ten temat http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=11104 i zwracam się z prośbą o ponowne rozpatrzenie prośby LucaS'a
W podanym przeze mnie temacie odpowiedź została dana i pochwała przyznana a jednak ktoś zawsze musi na to odpowiedzieć żeby tylko dostać pochwałe przypomina mi to sytuacje na forum dla 12 latków
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 15 Lip 2006, 19:25
Miejscowość: Inowrocław

Postprzez Mirahz » 24 Sie 2007, 12:24

PostUA:

wonski napisał(a):Dzisiaj natkonłem się na ten temat http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?t=11104 i zwracam się z prośbą o ponowne rozpatrzenie prośby LucaS'a
W podanym przeze mnie temacie odpowiedź została dana i pochwała przyznana a jednak ktoś zawsze musi na to odpowiedzieć żeby tylko dostać pochwałe przypomina mi to sytuacje na forum dla 12 latków

Podaj jeszcze raz link.
Awatar użytkownika
Mirahz
Administrator
Administrator

Dołączenie: 10 Maj 2004, 20:40
Miejscowość: Polska
Pochwały: 6
Sprzęt: Samsung NP530, Huawei P30 Pro

Postprzez wonski » 24 Sie 2007, 12:44

PostUA:

To jest prawidłowy link tylko juz ktoś usunoł ten zbędny post
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez wonski » 25 Sie 2007, 01:02

PostUA:

Napisze kolejnego posta bo nikt nie zauważy że napisałem a więc kolejny przykład http://instalki.pl/forum/viewtopic.php?p=59394#59394
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Maciak Plock » 25 Sie 2007, 03:23

PostUA:

wonski nie oszukujmy się Mirahz Doskonale wie ze czasami "+" są przyznawane za byle g0wno, nie masz co wymieniać linków ponieważ ich jest masa... wystarczy wziąć użytkownika LucaS czy choć by użytkownik Mariusz X czasami nie pomożesz a dostajesz pochwałę... albo napiszesz bzdurny post i też ją masz :)

Do LucaS
Niczego niesugeruję to tylko przykład.
Najlepsza Strona o Clash Of Clans W PolsceClash Of Clans
Najlepsze Forum o COC w Polsce! Clash Of Clans Forum
Awatar użytkownika
Maciak Plock
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 25 Lut 2006, 20:46
Miejscowość: Płock
Pochwały: 3

Postprzez 1jaa » 25 Sie 2007, 06:35

PostUA:

Przypomina mi sie podobna sytuacja do tej z epulsem.. Widział ktoś na youtube filmiki o epulsie? Jeśli tak to powinien mnie zrozumieć...

Chodzi mi o tych co w podpisie "żerują" na pochwały :D "Jeśli pomogłem kliknij na plusika"

To tak jak z tym epulsowym powiedzieniem "dam dyszke za dyszke"

Choć wcale zbytnio nie staracie się pomóc innym, a piszecie pierdoły i wogóle nie na temat to próbujecie za wszelką cene zdobyć pochwałe.

Jeśli zasłużyłeś na pochwałę to ją dostaniesz.

Co do nabijania postów - spokojnie. Nie musicie się z nikim ścigać kto ma więcej postów. Wykażcie się wiedzą, a napewno wszyscy to docenią.

Mnie np nie śpieszy się żeby mieć mnóstwo pochwał czy postów. Piszę wtedy kiedy wiem, że mogę coś pisać, a jestem na forum codziennie.

Wracając do tematu zgadzam się z Mirahz'em.
Awatar użytkownika
1jaa
Zacny pisarz
Zacny pisarz

Dołączenie: 24 Sty 2006, 21:35
Pochwały: 2

Postprzez wonski » 25 Sie 2007, 11:35

PostUA:

Ale Mirahz mówi o poradnikach i demonstracjach a ja mówie o zamykaniu postów z tych pierwszych działów bo później dzieje się tak jak np na podanym przeze mnie linku. Przez taką sytuacje wydaje mi się że jestem na forum dla 12 latków na którym każdy chce coś napisać byle by sie pokazać. Wartość takich postów jest =0
wonski
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez banan » 25 Sie 2007, 21:54

PostUA:

1jaa napisał(a):Przypomina mi sie podobna sytuacja do tej z epulsem.. Widział ktoś na youtube filmiki o epulsie? Jeśli tak to powinien mnie zrozumieć...

Chodzi mi o tych co w podpisie "żerują" na pochwały :D "Jeśli pomogłem kliknij na plusika"

To tak jak z tym epulsowym powiedzieniem "dam dyszke za dyszke"

Choć wcale zbytnio nie staracie się pomóc innym, a piszecie pierdoły i wogóle nie na temat to próbujecie za wszelką cene zdobyć pochwałe.

Jeśli zasłużyłeś na pochwałę to ją dostaniesz.

Co do nabijania postów - spokojnie. Nie musicie się z nikim ścigać kto ma więcej postów. Wykażcie się wiedzą, a napewno wszyscy to docenią.

Mnie np nie śpieszy się żeby mieć mnóstwo pochwał czy postów. Piszę wtedy kiedy wiem, że mogę coś pisać, a jestem na forum codziennie.

Wracając do tematu zgadzam się z Mirahz'em.

już wiecie dlaczego nie mam w podpisie 'daj plusika'
sorry, ale wg mnie to jest dla debili

co do epulsa, to widziałęm, a epulsa mam, i wchodze codziennie :P
tyle że nie ma u mnie dyszka za dyszke :lol2:
pozdrawiam normalnych (;
banan
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 18 Kwi 2006, 21:40
Miejscowość: Będzin ;)

Postprzez Mefisto » 26 Sie 2007, 20:36

PostUA:

Po 1 temat dotyczy zamykania własnych tematów w dziale Demonstracje, Poradniki, a ja czytając wasze posty mam wrażenie, że wam chodzi o możliwość zamknięcia tematu po napisaniu 2 posta...
Po 2 to co napisał wonski jest racją, ale ja mam zasadę (być może z lenistwa), że jak się zaloguje na forum to rzadko kiedy otwieram "nieprzeczytane tematy" na które już są odpowiedzi dlatego, że wiem, że raczej już ktoś pomógł i po co mam pod kogoś wjeżdżać z postem w którym będzie zawarte praktycznie to samo co wyżej (co innego jeśli temat jest dłużej wałkowany to czytam co tam ludzie piszą).
3. Nie pomagamy dla "plusików" (podejrzewam, że wiele osób nie odpisuje ludziom na gg, którzy potrzebują pomocy - "bo po co nie może mi dać tu plusika"), tylko dla własnej przyjemności.
4. Jeszcze jedna zasada najważniejsza NIE WIESZ - NIE PISZ.

Dziękuję za uwagę, czekam na krytykę.

@Edit:
Co do tych plusów to powinno to zostać zmienione, 1 nick tylko 1 raz może dostać + (jak na niego zasłuży oczywiście) w temacie, a nie że ktoś walnie 20 postów i dostanie od autora tematu 20 pochwał.
Ostatnio edytowany przez Mefisto 26 Sie 2007, 22:45, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Mefisto
Postujący
Postujący

Dołączenie: 02 Cze 2007, 20:40
Miejscowość: Warszawa

Postprzez LucaS » 26 Sie 2007, 21:13

PostUA:

A wiecie co mnie wkurza w sprawie plusów? To, że jak jest jeden temat i jeden problem, a ja mam np dwa posty, to dają mi dwie pochwały. :/ Po co?
Rozumiem, gdybym np. rozwiązał kogoś jeden problem, potem ktos by mial jeszcze inny problem (powiązany z poprzednim) i napisalby w tym temacie o nim, a ja znow bym mu go rozwiązał to się zgodzę.

A nie tak jak jest to tutaj:
http://www.instalki.pl/forum/viewtopic. ... 8859#58859
lub tutaj:
http://www.instalki.pl/forum/viewtopic. ... 9575#59575
lub też tutaj:
http://www.instalki.pl/forum/viewtopic. ... 9554#59554

A potem mi zarzucają, że żebram o pochwały :/.

Co do podpisów... h... wam do tego, co kto ma w podpisie. Szczególnie to zdanie, że jak pomogłem to daj plusa. No bo jak naprawdę pomogłem to dlaczego mam nie dostać zasłużonej pochwały? Ktoś może nie wiedzieć, że na tym forum są plusy i w ten sposób mu to oznajmiam.

Rozumiałbym pretensje, jakby pisał do każdego komu pomoge na pw tekst w stylu "ej pomoglem, daj pochwałe bo wiecej nie pomoge". To już przesada. Gdybym miał ŻEBRAĆ o każdą pochwałe, to miałbym ich dziś troche więcej niż teraz.... Raz w życiu mi się zdażylo napisać (pierwsze dni jak wprowadzili ten mod, wtedy mało kto miał kilka pochwał), że POPROSIŁEM o danie zasłużonej pochwały tekstem w stylu "pomogłem, jak moglbys daj pochwale, z gory dzięx" (dokladnie nie wiem, ale znikła mi już ta PW w skrzynce).

Pozdrawiam
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Następna

Powróć do Opinie

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Brak zarejestrowanych użytkowników