TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Ares - problem z połączeniem

Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.

Ares - problem z połączeniem

Postprzez munkk » 15 Maj 2008, 21:30

PostUA:


co jest syn przypadkiem skasował mi Aresa miałem już go jakiś czas i dobrze mi służył.Pobrałem jeden który już mjałem pobrałem drugi inny chyba ten nowszy .Wszystko jest internet jest na jednym i drugim ale wogule NIC mi nie pobiera
MUNKK
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Palacio » 16 Maj 2008, 12:08

PostUA:


wejdź w ustawienie i pozmieniaj porty, np. na 33333

PS. Pamiętaj że musisz się rozłączyć a potem znowu połączyć, bo inaczej nie da rady.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

odpowiedz

Postprzez munkk » 16 Maj 2008, 13:40

PostUA:


nie ma tam żadnych ustawień , jest panel sterowania a w nim
transfer, czat,sieć,linki hash,lista proxy i skin i nie ma tam gdzie wpisać sprawdziłem wszystko po kolei mam stare filmy muze tylko nic kompletnie nic nie moge pobrać
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Palacio » 16 Maj 2008, 14:54

PostUA:


Włączasz Aresa -> Panel Sterowania -> Zakładka Transfer -> Akceptuj połączenia przychodzące w porcie -> i tutaj wpisujesz port
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez munkk » 16 Maj 2008, 16:38

PostUA:


wpisałem tak jak powiedziałeś 3333 i nic to samo
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Palacio » 16 Maj 2008, 17:18

PostUA:


ja nie napisałem 3333 tylko 33333 (ewentualnie spróbuj 33233), i pamiętaj że nie połączy się od razu, odczekaj max. minute i potem zmieniaj port
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez munkk » 16 Maj 2008, 18:32

PostUA:


ja wpisałem dobrze tylko Ci wysłałem żle ja mam dwie wersie Aresa i dwie nie działają zaraz sprawdze drugi kod 33233 czy coś jeszcze musze nacisnąć czy tylko wpisać 33233 wejść na wyszukiwanie wpisać tytuł i już
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez munkk » 16 Maj 2008, 18:34

PostUA:


nic sie nie dzieje dalej lipa
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez munkk » 16 Maj 2008, 18:45

PostUA:


po co te durne porty za pierwszym razem rok temu ściągnołem i działał bez żadnych portów.
1panel ster.
2transfer
3wpisuje kod
i więcej nic tak
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez murarz777 » 16 Maj 2008, 18:53

PostUA:


Zawsze możesz edytować posta bo sie gnój robi
Ares ma to do siebie że czasem sie długo podłącza
Zobacz screen jak jest ustawione u mnie
Image
P.S
Masz firewalla?
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1405
Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Postprzez munkk » 16 Maj 2008, 20:39

PostUA:


wstawiłem port 1 ale u mnie jest ciągle łączenie a nie jak u ciebie murarz naciskam połącz i nic sie nie dzieje
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez munkk » 16 Maj 2008, 20:41

PostUA:


p.s. nie wiem co to jest firewal czy jakoś tak jestem cieniutki
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez Palacio » 16 Maj 2008, 21:56

PostUA:


Zapora sieciowa (ang. firewall – "ściana ogniowa") – jeden ze sposobów zabezpieczania sieci i systemów przed intruzami.

Termin ten może odnosić się zarówno do dedykowanego sprzętu komputerowego wraz ze specjalnym oprogramowaniem, jak i do samego oprogramowania blokującego niepowołany dostęp do komputera, na którego straży stoi. Pełni rolę połączenia ochrony sprzętowej i programowej sieci wewnętrznej LAN przed dostępem z zewnątrz tzn. sieci publicznych, Internetu, chroni też przez nieuprawnionym wypływem danych z sieci lokalnej na zewnątrz. Często jest to komputer wyposażony w system operacyjny (np.Linux, BSD) z odpowiednim oprogramowaniem. Do jego podstawowych zadań należy filtrowanie połączeń wchodzących i wychodzących oraz tym samym odmawianie żądań dostępu uznanych za niebezpieczne.
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2625
Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez munkk » 16 Maj 2008, 22:05

PostUA:


to co mam zrobić usunoć program antywirusowy będzie oki
munkk
munkk
Postujący
Postujący
 
Posty: 171
Dołączenie: 15 Maj 2008, 21:23
Miejscowość: Suwałki

Postprzez murarz777 » 16 Maj 2008, 22:42

PostUA:


Nie nie usuwaj!!
po prostu firewall może Ci blokować Aresa i dla tego nie chcę sie połączyć
Powiedz jak sie nazywa twój antyvirus i i firewall :)
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1405
Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

Następna

Powróć do Sieć Internet, Sieci LAN, WLAN

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]

cron