Problemy dotyczące sieci Internet, konfiguracja sieci LAN, WLAN, konfiguracja serwerów. Rozdzielanie połączeń internetowych. Rozwiązywanie problemów związanych ze sprzętem i oprogramowaniem. Routery, huby, switche, anteny itp.
Wyślij odpowiedź

Ares - problem z połączeniem

15 Maj 2008, 21:30

co jest syn przypadkiem skasował mi Aresa miałem już go jakiś czas i dobrze mi służył.Pobrałem jeden który już mjałem pobrałem drugi inny chyba ten nowszy .Wszystko jest internet jest na jednym i drugim ale wogule NIC mi nie pobiera
MUNKK

16 Maj 2008, 12:08

wejdź w ustawienie i pozmieniaj porty, np. na 33333

PS. Pamiętaj że musisz się rozłączyć a potem znowu połączyć, bo inaczej nie da rady.

odpowiedz

16 Maj 2008, 13:40

nie ma tam żadnych ustawień , jest panel sterowania a w nim
transfer, czat,sieć,linki hash,lista proxy i skin i nie ma tam gdzie wpisać sprawdziłem wszystko po kolei mam stare filmy muze tylko nic kompletnie nic nie moge pobrać

16 Maj 2008, 14:54

Włączasz Aresa -> Panel Sterowania -> Zakładka Transfer -> Akceptuj połączenia przychodzące w porcie -> i tutaj wpisujesz port

16 Maj 2008, 16:38

wpisałem tak jak powiedziałeś 3333 i nic to samo

16 Maj 2008, 17:18

ja nie napisałem 3333 tylko 33333 (ewentualnie spróbuj 33233), i pamiętaj że nie połączy się od razu, odczekaj max. minute i potem zmieniaj port

16 Maj 2008, 18:32

ja wpisałem dobrze tylko Ci wysłałem żle ja mam dwie wersie Aresa i dwie nie działają zaraz sprawdze drugi kod 33233 czy coś jeszcze musze nacisnąć czy tylko wpisać 33233 wejść na wyszukiwanie wpisać tytuł i już

16 Maj 2008, 18:34

nic sie nie dzieje dalej lipa

16 Maj 2008, 18:45

po co te durne porty za pierwszym razem rok temu ściągnołem i działał bez żadnych portów.
1panel ster.
2transfer
3wpisuje kod
i więcej nic tak

16 Maj 2008, 18:53

Zawsze możesz edytować posta bo sie gnój robi
Ares ma to do siebie że czasem sie długo podłącza
Zobacz screen jak jest ustawione u mnie
Image
P.S
Masz firewalla?

16 Maj 2008, 20:39

wstawiłem port 1 ale u mnie jest ciągle łączenie a nie jak u ciebie murarz naciskam połącz i nic sie nie dzieje

16 Maj 2008, 20:41

p.s. nie wiem co to jest firewal czy jakoś tak jestem cieniutki

16 Maj 2008, 21:56

Zapora sieciowa (ang. firewall – "ściana ogniowa") – jeden ze sposobów zabezpieczania sieci i systemów przed intruzami.

Termin ten może odnosić się zarówno do dedykowanego sprzętu komputerowego wraz ze specjalnym oprogramowaniem, jak i do samego oprogramowania blokującego niepowołany dostęp do komputera, na którego straży stoi. Pełni rolę połączenia ochrony sprzętowej i programowej sieci wewnętrznej LAN przed dostępem z zewnątrz tzn. sieci publicznych, Internetu, chroni też przez nieuprawnionym wypływem danych z sieci lokalnej na zewnątrz. Często jest to komputer wyposażony w system operacyjny (np.Linux, BSD) z odpowiednim oprogramowaniem. Do jego podstawowych zadań należy filtrowanie połączeń wchodzących i wychodzących oraz tym samym odmawianie żądań dostępu uznanych za niebezpieczne.

16 Maj 2008, 22:05

to co mam zrobić usunoć program antywirusowy będzie oki

16 Maj 2008, 22:42

Nie nie usuwaj!!
po prostu firewall może Ci blokować Aresa i dla tego nie chcę sie połączyć
Powiedz jak sie nazywa twój antyvirus i i firewall :)
Wyślij odpowiedź