niunka napisał(a):LucaS bardzo cie prosze nie mow mi o patryjotyzmie i nie mow mi ze czuje sie niemka,bo tak nigdy nie bylo i nie bedzie i nie o to w tym wszystkim chodzi.chociaz moze lepiej by bylo dla mnie i dla wszystkich ktorzy wyjechali z kraju zeby nie czuli sie polakami nie musieli by sie wtedy denerwowac i wstydzic za swoja ojczyzne.
Fakt pismacy namieszali,ale kim sa ci pismacy , nie sa polakami ?
To oni powinni wspierc naszych pilkarzy a nie ich dolowac,niemcy za ten artykul zrobia wszystko zeby wygrac.
Chciala bym zeby wygrali i mam nadzieje ze tak bedzie , ale to nie zmienia faktu jaki wizerunek wyrabiamy sobie w europie.Zawsze mieli nas za zlodzieji np reklama MediaMarkt przed MS.A teraz jakie bda mieli zdanie o nas?
Masz racje winienie za ten artykuł i zdjęcie całej Polski jest nie na miejscu,ale powiedz mi jak sie mam nie irytowac jak mieszkam w niemczech i co spotkam kogos znajomego i mi sie pyta czy widzialam dzisiejsze gazety?
LucaS powiedz mi kto tworzy taka Polske,pismacy rzad ? Kto na to pozwala?
Mieszkasz w ojczyznie powidz mi w jaki sposob starasz sie to zmienic ?
Mlodzi ludzie zawsze maja najwiecej do powiedzenia do wytykania bledow wysmiewania sie z rzadu itd ale powiedz mi jaka czesc tych mlodych ludzi brala udzial w wyborach
Ładna wypowiedź, ja mieszkam też za granicą, i tak naprawdę gdyby moi rodzice byli patriotami, zostali by w "kraju bez przyszłości" i żyli wegetując z dnia na dzień, skrobiąc sie po głowie skąd wziąć pieniądze, bo tak wyglądają Polskie realia, Uważam że ludzie którzy wyjeżdżają na zachód, napędzają gospodarkę obcego kraju, nie są patryjotami, a tym bardziej iż ściągają, rodziny, kogo sie da, osiedlają się, kupują domy samochody, niekiedy zakładają własne firmy, i żyją bez stresów, bo tak naprawdę przez pieniądze ludzie nie wytrzymują nerwowo, wszystkie się kręci wokół pieniędzy tak było i będzie.... "...I nie zmienia się nic..."
Kto brał udział wy wyborcach ?? emeryci, bo młodzi i ludzie w średnim wieku uciekają. mają okazje to ją wykorzystają.
pozdrawiam i sorki za oftp, ale to ciekawy temat, z ciekawie rozwiniętym wątkiem.