TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Football (Euro 2008)

Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.

Postprzez pp3088 » 07 Cze 2008, 13:29

PostUA:

Niemcy wcale nie lepsi zrobili okładkę z Fritzlem obrażając Austrię, durną reklamę obrażająca Polaków itp. Anglicy napisali o niemieckim Blitzkriegu i czołgach w Austrii. Brukowce. The Sun zrobiło ze swojego bramkarza osła etc. Taki styl gazety, ma trafić do grona odbiorców z niskim wykształceniem, lubiącym spory.

Ja się również, za Polskę wstydzę, bo ciężko się nie wstydzić. Ten kraj nie daje nic, pełno w nim zawistnych ludzi, pozbawionych motywacji i inicjatywy, poza tym solidarność i empatia to obce nam słowa.
Awatar użytkownika
pp3088
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Sie 2006, 23:59
Miejscowość: Szczecin

Postprzez zYGuś » 07 Cze 2008, 13:50

PostUA:

niunka napisał(a):LucaS bardzo cie prosze nie mow mi o patryjotyzmie i nie mow mi ze czuje sie niemka,bo tak nigdy nie bylo i nie bedzie i nie o to w tym wszystkim chodzi.chociaz moze lepiej by bylo dla mnie i dla wszystkich ktorzy wyjechali z kraju zeby nie czuli sie polakami nie musieli by sie wtedy denerwowac i wstydzic za swoja ojczyzne.
Fakt pismacy namieszali,ale kim sa ci pismacy , nie sa polakami ?
To oni powinni wspierc naszych pilkarzy a nie ich dolowac,niemcy za ten artykul zrobia wszystko zeby wygrac.
Chciala bym zeby wygrali i mam nadzieje ze tak bedzie , ale to nie zmienia faktu jaki wizerunek wyrabiamy sobie w europie.Zawsze mieli nas za zlodzieji np reklama MediaMarkt przed MS.A teraz jakie bda mieli zdanie o nas?
Masz racje winienie za ten artykuł i zdjęcie całej Polski jest nie na miejscu,ale powiedz mi jak sie mam nie irytowac jak mieszkam w niemczech i co spotkam kogos znajomego i mi sie pyta czy widzialam dzisiejsze gazety?
LucaS powiedz mi kto tworzy taka Polske,pismacy rzad ? Kto na to pozwala?
Mieszkasz w ojczyznie powidz mi w jaki sposob starasz sie to zmienic ?
Mlodzi ludzie zawsze maja najwiecej do powiedzenia do wytykania bledow wysmiewania sie z rzadu itd ale powiedz mi jaka czesc tych mlodych ludzi brala udzial w wyborach

Ładna wypowiedź, ja mieszkam też za granicą, i tak naprawdę gdyby moi rodzice byli patriotami, zostali by w "kraju bez przyszłości" i żyli wegetując z dnia na dzień, skrobiąc sie po głowie skąd wziąć pieniądze, bo tak wyglądają Polskie realia, Uważam że ludzie którzy wyjeżdżają na zachód, napędzają gospodarkę obcego kraju, nie są patryjotami, a tym bardziej iż ściągają, rodziny, kogo sie da, osiedlają się, kupują domy samochody, niekiedy zakładają własne firmy, i żyją bez stresów, bo tak naprawdę przez pieniądze ludzie nie wytrzymują nerwowo, wszystkie się kręci wokół pieniędzy tak było i będzie.... "...I nie zmienia się nic..."

Kto brał udział wy wyborcach ?? emeryci, bo młodzi i ludzie w średnim wieku uciekają. mają okazje to ją wykorzystają.

pozdrawiam i sorki za oftp, ale to ciekawy temat, z ciekawie rozwiniętym wątkiem.
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez LucaS » 07 Cze 2008, 14:12

PostUA:

niunka, po prostu zirytowały mnie twoje słowa, że lepiej byłoby jakby Polacy przegrali 10:0 albo, żeby Polskę odseparować od Europy. Po prostu nie kumam jak można tak stwierdzić będąc Polakiem? Chcieć jak nagorzej dla własnego kraju? Rozumiem to, że można się wstydzić gdy ktoś do Ciebie podejdzie na ulicy ze znajomych niemieckich i spyta czy widziałaś gazety z tym zdjęciem. Pewnie sam bym się wstydził, ale co ja na to poradzę, że zawód dziennikarza taki jest - prowokować, robić dużo szumu, byleby było o tym głośno. Tak było jest i będzie w mediach. Co do samej sytuacji w SuperExpressie to mnie się wydaje, że jest to odpowiedź na te durną reklame z ostatnich tygodni. Po prostu dziennikarze chcieli mocniej "dosrać" Niemcom i ostro ich wkurzyć - udało się i są z tego pewnie zadowoleni, a jeszcze bardziej będą jak jutro wygramy z nimi. Będzie podwojne zwycięstwo. Pewnie by tej całej wojny psychologicznej by nie było, ale Polak z Niemcem już zawsze będzie rywalizował ostrzej niż z kimkolwiek innym, z wiadomych przyczyn ;]
A kto na to pozwala? Demokracja. Cenzury nie mamy na szczęście i każdy może pisać o czym zechce i na co mu sumienie pozwala. Niemcom my, Polacy zawsze będziemy chcieli, jak już napisalem, "dosrać" za wszelką cenę. Taka już nasza mentalność po wojnie.

zYGuś. Polska krajem bez przyszłości? Po czym to wnioskujesz? Sorry ale skąd Ty to możesz wiedzieć?
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez Palacio » 07 Cze 2008, 14:30

PostUA:

LucaS a widzisz jakieś pozytywne perspektywy w Polsce :?:
Awatar użytkownika
Palacio
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:14
Miejscowość: Władywostok
Pochwały: 82

Postprzez kamuflasz » 07 Cze 2008, 15:19

PostUA:

Ja widzę perspektywy dla osób, które potrafią dążyć do celu, postawić na swoim i za wszelką cenę coś osiągnąć. Jeżeli się komuś nie chce i będzie czekał jedynie na byle ochłap to perspektyw nie znajdzie nawet w Anglii. Ja jestem Polakiem, mieszkam w Polsce i tak już zostanie nie pali mi się do wyjazdu. Na dzień dzisiejszy w Anglii sprzątając zarobił bym podobne pieniądze co tutaj sprzedając telefony :)
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez nawrok888 » 07 Cze 2008, 15:37

PostUA:

jak by Polak chciał, to by sobie poradził i nie musiałby wyjeżdżać nigdzie za granicę....wystarczy wyznaczyć sobie cel i dążyć do niego....wiadomo, że wszystko kręci się wokół pieniędzy ale teraz to można prawie na wszystkim zarobić i jakby ludziom chciało się pomyśleć to niezłe biznesy można by robić w Polsce....ale Polacy są zbyt leniwi i wolą wyjechać i sprzątać niż podjąć się konkretnej roboty.....

pzdr
Piszę poprawnie po polsku.

Nie dyskutuj z idiotą... Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem zniszczy doświadczeniem....
Awatar użytkownika
nawrok888
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 22 Sie 2007, 19:15
Miejscowość: Inowrocław
Pochwały: 3

Postprzez niunka » 07 Cze 2008, 18:15

PostUA:

pp3088 to co tamte gazety napisaly i w jaki sposob to zrobily jest nie porownywlane z tym co zrobil SE,wszedzie zawsze bylo bardziej na wesolo a jak jest teraz ?

Snoopy1 gdzie ty masz niemcow to mnie to...
z takim podejsciem napewno nigdy sie nie pogodza,co jest np dzisiejsza mlodziez winna tego co bylo w latach 30-40stych
Nie mowie ze nie wyjechalam dla pieniedzy,ale poziom zycia w tej chwili mozna powiedziec ze jest prawie na tym samym poziomie.
I nie mow ze nigdy nie wyjedziesz,bo np nie majac pracy w kraju a majac mozliwosc wyjazdu to co zostaniesz i bedziesz wolal zyc z jakiejs opieki socjalnej.Wydoroslej i zejdz na ziemie bo nie wiesz o czym mowisz.

nawrok888 super ze tak myslisz wiara i cel w zyciu sa bardzo wazne,ale nie zawsze wszystko jest tak jakbysmy chcieli.

LucaS moja reakca byla z pewnoscia przesadna,ale zobacz jak zirytowala cie moja wypowiedz i nie tylko ciebie,to jak ja sie mam nie wsciekac jak widze cos takiego w gazetach,slysze od znajomych.

Co do mojego wyjazdu to ja wyjechalam na poczatku lat 90 a wtedy sytuacja w kraju i mozliwosci byly tez inne,pozatym nie zawiele mialam wtedy do powiedzenia czy chce wyjechac czy nie.

Panowie prosze sie wiecej nie irytowac , bo zupelnie ucieklismy od tematu,jezeli chcecie na ten temat porozmawiac to prosze zalozyc nowy temat moze byc ciekawie.
A co do samego meczu wierzmy ze wygramy.
Ostatnio edytowany przez niunka 07 Cze 2008, 19:57, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten

Postprzez pp3088 » 07 Cze 2008, 18:20

PostUA:

niunka napisał(a):pp3088 to co tamte gazety napisaly i w jaki sposob to zrobily jest nnie poruwnywlane z tym co zrobil SE,wszedzie zawsze bylo bardziej na wesolo a jak jest teraz ?

No nie wiem co gorsze. Utożsamianie całego narodu z gwałcicielem czy SE fuszerka? Ja osobiście zacząłem się smiać z badziewnego fotomontażu.

P.S.
*porównywalne
*młodzież
Awatar użytkownika
pp3088
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 11 Sie 2006, 23:59
Miejscowość: Szczecin

Postprzez niunka » 07 Cze 2008, 19:49

PostUA:

pp3088 napisał(a):No nie wiem co gorsze. Utożsamianie całego narodu z gwałcicielem czy SE fuszerka? Ja osobiście zacząłem się smiać z badziewnego fotomontażu.

Moze masz i racje,kazdy bedzie mial inne zdanie przez kazdego bedzie to inaczej odebrane.
Na pewno co do pisowni masz racje :oops:
Ostatnio edytowany przez niunka, 07 Cze 2008, 20:36, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
niunka
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 08 Maj 2005, 15:21
Miejscowość: Kempten

Postprzez kamuflasz » 07 Cze 2008, 20:26

PostUA:

na pewno pisze się osobno:)

Powiedzcie kto może być naszym rywalem w przypadku awansu do fazy pucharowej, nie wiem na zwycięzców, której grupy patrzeć aby znać naszych rywali :D

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez zYGuś » 07 Cze 2008, 20:50

PostUA:

kamuflasz napisał(a):Ja widzę perspektywy dla osób, które potrafią dążyć do celu, postawić na swoim i za wszelką cenę coś osiągnąć. Jeżeli się komuś nie chce i będzie czekał jedynie na byle ochłap to perspektyw nie znajdzie nawet w Anglii. Ja jestem Polakiem, mieszkam w Polsce i tak już zostanie nie pali mi się do wyjazdu. Na dzień dzisiejszy w Anglii sprzątając zarobił bym podobne pieniądze co tutaj sprzedając telefony :)

kamuflasz, sprzątająca tutaj byś dostawał swoją miesięczną pensje, tygodniowo, a nawet lepiej, i se pomnóż twoja pensja razy 4, bo tą średnią krajową cyzli 5.53 funta na godzinę na pewno byś dostał, róże z godzinami pracy. Więc nie wygaduj głupot :)
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Postprzez kamuflasz » 07 Cze 2008, 20:56

PostUA:

Znaczy się Zyguś źle to ująłem, chodzi o to że z wypłaty po opłaceniu bursy, żywnościi odliczeniu kosztów na dojazdy metrem zostaje jej na życie podobna kwota do mojej wypłaty po odliczeniu tych samych wydatków. Tutaj powinienem uściślić, że porównuję to z zarobkami w Szkocji bo tam pracuje moja kuzynka :)

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez zYGuś » 07 Cze 2008, 21:03

PostUA:

no i też zależy gdzie mieszkam :) a dla mnie głupotą było by jechać np do londynu:) jeśli mieszkasz z ekipą na chacie powiedzmy ze 50 funtów idzie na pokój plus opłaty w tym i cała reszta, za 20 funtów nakupujesz żarcia na tydzień jak nie lepiej, a zarabiasz powiedzmy te 200 funtów :) aa no i paliwo na samochód :) to zależy :))

wiesz zależy jak kto zarabia i jak kto żyje :)
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Postprzez LucaS » 07 Cze 2008, 21:40

PostUA:

kamuflasz napisał(a):na pewno pisze się osobno:)

Powiedzcie kto może być naszym rywalem w przypadku awansu do fazy pucharowej, nie wiem na zwycięzców, której grupy patrzeć aby znać naszych rywali :D

Zwycięzca naszej grupy zagra z drugą drużyną grupy A, a druga drużyna naszej grupy zagra ze zwycięzcą grupy A.
Było, minęło...
LucaS
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 11 Maj 2006, 21:45
Pochwały: 7

Postprzez zYGuś » 07 Cze 2008, 21:46

PostUA:

tutaj proszę państwa mamy rozpiskę meczy :)
Rozpiska Meczy
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

PoprzedniaNastępna

Powróć do Free Post

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]