TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Tak Tak - warto?

Tematy związane z telefonią komórkową.

czy Tak Tak jest dobrą marką

zdecydowanie tak
4
18%
raczej tak
6
27%
trudno powiedzieć
3
14%
zdecydowanie nie
2
9%
raczej nie
7
32%

Razem głosów : 22

Tak Tak - warto?

Postprzez fressia » 05 Cze 2008, 07:08

PostUA:

hejka,
mam pytanko: co sądzicie o operatorze Era, a dokładniej o Tak-Taku? Czy warto korzystać z ich usług? Bo nie powiem, jak dla mnie mają super reklamy, które mnie osobiście zachęciły do tej firmy. Szukam jednak dokładniejszych opinii na ich temat (usług jakie oferują etc ). A może ktoś ma jakieś negatywne doświadczenie.

Z góry dzięki za pomoc
fressia
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 05 Cze 2008, 07:03

Postprzez kamuflasz » 05 Cze 2008, 11:58

PostUA:

Znajdą się tacy co będą krytykować i tacy którzy będą chwalić. Fajną sprawą w ofercie Ery jest malejąca stawka na połączenia w zależności od tego jak długo jesteś w sieci. Odwiedzając stronę operatora www.era.pl może na bierząco sprawdzać jakie promocje są akurat dostępne dla Tak Taka. Wadą sieci jest brak atrakcyjnej oferty dla osób chcących serfować po internecie przez GPRS, PlusGSM ma Iplusa, Orange ma Free (0,3zł za 100KB) Era takiej oferty nie ma. Za to można wykupić sobie pakiet na GPRS za 5zł a po wykorzystaniu pakietu płacimy 10gr za każde 50KB co wychodzi taniej niż w Orange bez pakietu. Jeżeli chodzi o obsługę klienta w punktach Ery jeszcze ani razu nie miałem problemu, nawet jak zgubiłem gdzieś kod klienta to oni nie kazali mi go szukać a z łatwością odzyskali aby móc wyłączyć zbędne mi usługi. Posiadam telefon w Erze firmowy na abonament.
Jesteś Polakiem?? Szanuj swój język ojczysty !!!
Błędy się zdarzają każdemu ale nie 4 w jednym krótkim zdaniu :D

w razie wątpliwości skorzystaj z https://sjp.pwn.pl/
Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Dołączenie: 04 Mar 2005, 13:06
Miejscowość: Zielona Góra
Pochwały: 1

Postprzez kukaszr » 05 Cze 2008, 12:09

PostUA:

ja mam i nie narzekam...

opłaca się jezeli masz jakas osobe bliską w erze wtedy po wysłaniu sms za 5zł na mc dzwonisz w dzien za 9gr/min a od 20.00 za 3 gr...

zwraca się to przy pierwszych trzech rozmowach ;-)

z wapu nie korzystam, sms w miare tanie 15gr chyba i 1 min 59gr... a za 3mc bede miał za 0,49 ;]
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez fressia » 05 Cze 2008, 13:25

PostUA:

hmm. a jaki ma zasięg? i czu to prawda że za bardzo przesadzają z wysyłaniem reklam?
fressia
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kukaszr » 05 Cze 2008, 15:59

PostUA:

jedna moze dwie reklamy w tygodniu... nie powiem czasami z nich korzystam.

ale to tylko reklamy pakietów.

zasięg -chyba normalny, wszędzie
Chciałbym umrzeć we śnie jak mój dziadek... a nie jak jego pasażerowie głośno krzycząc :D
Awatar użytkownika
kukaszr
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum

Dołączenie: 29 Gru 2005, 12:16
Miejscowość: Poznań
Pochwały: 2

Postprzez fressia » 05 Cze 2008, 16:12

PostUA:

dzieki za info :smile:

a tak troszke z innej beczki: co wam się najbardziej podoba w tak tak? i co was najbardziej wkurza? :lol:
fressia
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez kamuflasz » 05 Cze 2008, 17:59

PostUA:

Mi najbardziej sie podoba najlepszy zasieg 3g w moim miescie a wkurza zbyt krotka waznosc konta bez doladowania.

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez JEDREK » 05 Cze 2008, 20:49

PostUA:

Ja na erze już się przejechałem. Zależy ile osób masz w tej sieci. Jeśli większość to opłaca się. Nie polecam taryfy Era Fun. Co do zasięgu- zdarzają się martwe strefy (tam gdzie spędzam wakacje aby zadzwonić lub wysłać esa muszę wyjść z domu i urządzić sobie 200 metrowy sprint. A w innych sieciach jest max zasięg)
Ja tu tylko sprzątam... ;)

i5 3570 @ 4,3 GHz + Noctua NH-U12P, Asus P8Z77-V, Corsair DDR3 2x8GB @ 2060MHz CL10 Ven., MSI GTX 1080 8GB, Samsung SSD 850 EVO 1 TB, Samsung DVD SH-222BB, NZXT Tempest, Corsair AX860i 860W, WIN 10 [x64]
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator

Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Postprzez kamuflasz » 05 Cze 2008, 22:52

PostUA:

Oj nie Jędrek tu się mylisz, ja w Orange mam problem z zasiegiem jak wyjadę nad jezioro (łapie mi go tylko na molo):D A u siebie w komisie korzystajac z Orange Free nieźle się nadenerwowałem z powodu rozłączania połączenia, w IPlusie już tego problemu nie mam.

Awatar użytkownika
kamuflasz
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie

Postprzez Tomhep1990 » 06 Cze 2008, 10:31

PostUA:

tu sie powinno patrzec ktora siec nas bardziej otacza: czyli jesli Twoi znajomi i rodzina maja ere to bedzie dobrze, ale jesli inni maja np. orange to polaczenie i smsy sa juz drozsze... ja bym na to patrzyl
Awatar użytkownika
Tomhep1990
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Mar 2006, 20:46
Miejscowość: Sandomierz

Postprzez fressia » 06 Cze 2008, 15:06

PostUA:

no coz wiekszosc znajomych na w erze ale na abonament... i sie zastanawiam czy w zwiazku z tym jest jakas roznica
fressia
Forumowicz
Forumowicz

Postprzez Tomhep1990 » 06 Cze 2008, 16:46

PostUA:

nie ma roznicy, tak jak nie ma roznicy pomiedzy plus a simplus....
Awatar użytkownika
Tomhep1990
Postujący
Postujący

Dołączenie: 17 Mar 2006, 20:46
Miejscowość: Sandomierz

Postprzez zYGuś » 07 Cze 2008, 01:31

PostUA:

i taki mały szczegół era utrzymuje się na Polskim rynku około 13 lat :)
:arrow: ..::: Pozdro :::.. :wink:
===============
zYGuś
Postujący
Postujący

Dołączenie: 28 Gru 2006, 23:23
Miejscowość: UK

Postprzez gatta » 15 Lip 2008, 19:38

PostUA:

Różnicy w zasięgu nie ma. Ale ja jestem mega zwolenniczką prepaidów- nie wiążą klienta na długi okres czasu i nie zasypują go stertami rachunków. Zasady są proste i każdy może ustalić sobie własny plan taryfowy zgodnie z obowiązującymi stawkami. I tak, mam w tak taku włączoną opcję naliczania minut za połączenia przychodzące, ekstra minuty przy doładowaniu, opcję trzech tańszych numerów za grosze plus jeszcze pakiety na rozmowy. Nigdy nie miałam problemów z taktakiem. Może nie jestem tam całe 13 lat :D ale dostaję bonusy za staż :lol:
gatta
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 11 Lip 2008, 18:44

Postprzez Paladynek » 19 Lip 2008, 09:48

PostUA:

Ja z Tak Taka korzystałem przez jakiś tydzień. Wykpiłem pakiet na GPRS i ok. Ale, ponieważ nie miałem zasięgu prawie w ogóle zrezygnowałem. Ale myślę, że Tak Tak to dobra sieć.
Awatar użytkownika
Paladynek
Forumowicz
Forumowicz

Dołączenie: 19 Cze 2008, 17:38

Następna

Powróć do Telefonia komórkowa - GSM, UMTS, WiMAX, LTE

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot]