Tutaj możecie pisać o czym się tylko podoba, tematyka dowolna... niekoniecznie związana z oprogramowaniem.
Wyślij odpowiedź

Re: Żużel

02 Paź 2013, 14:01

To dopiero informacja ;D
Nie milkną echa rewanżowego spotkania Enea Ekstraligi. Jak poinformował portal Falubaz.com, Unibax Toruń żąda od Stelmet Falubazu Zielona Góra odszkodowania za walkower. Przypomnijmy: włodarze Aniołów odmówili startu drużyny w drugim meczu finałowym, ponieważ zielonogórzanie nie zgodzili się na zmianę terminu...

Źródło: sportowefakty.pl

02 Paź 2013, 20:14

Po prostu już by się nie ośmieszali...

Nowy tłumik konstrukcji Leszka Demskiego ponoć trafił już do FIM. Ciekawe, czy dostanie homologację, bo jeśli nie to ewidentnie w zmianie tłumików na te, które mamy obecnie chodziło tylko i wyłącznie o kasę. Choć moim skromnym zdaniem właśnie tak było :evil:

03 Paź 2013, 14:55

Zobaczymy, miejmy nadzieję, że tłumik otrzyma homologację. Jeśli nie, to coś jest na rzeczy :|

Wracając do unibaksu, to jak się będzie pojawiać coraz więcej tego typu sytuacji to nie wróżę nic dobrego dla polskiego żużla. Napisałem że ekstraliga jest najlepsza, nie mniej jednak po kilku wydarzeniach w tym sezonie stwierdzam, że nie jest najlepsza. Wydaje się, że są to interesy kilku kolesi, którzy nigdy nie mieli do czynienia ze sportem i myślą, że uda im się wszystko załatwić kasą i papugami. Żenada.

05 Paź 2013, 22:38

Tai najlepszym żużlowcem na świecie, Jarek drugi :)

A jutro w Tarnowie poznamy najlepszego żużlowca w Polsce. Zapowiadają się ciekawe zawody ;)

08 Paź 2013, 12:19

W IMP najlepszy Kołodziej. Myślałem, że Duzers będzię w trójce, ale i tak nieźle. Jabol sprawił niespodziankę. Widać, że Unia na swoim najlepsza :)

08 Paź 2013, 19:53

Ale muszę przyznać, zawody palce lizać :D Dużo mijanek, dużo walki na torze. Do tego robiący wrażenie pokaz sztucznych ogni, chyba bardziej efektowny niż w sylwestra w Warszawie. Jak dla mnie wspaniałe zakończenie sezonu.

09 Paź 2013, 17:40

mati8898 napisał(a):Ale muszę przyznać, zawody palce lizać :D Dużo mijanek, dużo walki na torze. Do tego robiący wrażenie pokaz sztucznych ogni, chyba bardziej efektowny niż w sylwestra w Warszawie. Jak dla mnie wspaniałe zakończenie sezonu.

Część relacji słuchałem w radio, także mogę sobie tylko wyobrazić jak wyglądała impreza.

09 Paź 2013, 18:05

Była transmisja w nSport i TVN Turbo, jakby ktoś chciał obejrzeć to wrzucam link -> http://www.youtube.com/watch?v=aFw9_9AqGEE
Ale nie ma to jak być na stadionie ;)

10 Paź 2013, 10:25

Akurat mogłem skorzystać wyłącznie z dobrodziejstw radiofonii :]

21 Lis 2013, 13:17

No i stało się -> http://www.sportowefakty.pl/zuzel/39528 ... j-z-cyklem

EDIT:
Sezon ogórkowy w pełni, a tu cisza...

21 Lis 2013, 14:47

Ostatnio coś słyszałem o jakiejś karze dla bodajże Unibaxu, że niby zmniejszyli - najbardziej zdziwiła mnie informacja, że Unibax będzie mógł wypuścić kibiców na stadion za złotówkę tylko na jeden mecz. Nie interesuję się żużlem, ale jednocześnie nigdy nie słyszałem, żeby ceny wejściówek były ustalane przez zarząd ligi :570:

22 Lis 2013, 00:34

Nie tyle mógł, co ma obowiązek wpuścić na jeden mecz kibiców za symboliczną złotówkę, oczywiście w ramach kary.

22 Lis 2013, 12:21

Aha. Myślałem, że to jakaś forma promocji żużla czy protestu :)

22 Lis 2013, 16:22

Od jakiegoś czasu mieszkam w ZG i nie sposób nie zainteresować się chociaż odrobinę żużlem gdy dokoła słyszy się (i widzi - w postaci koszulek, czapek , nalepek itd.) nieustannie Falubaz :D

06 Gru 2013, 19:55

żużel jest przereklamowany, a Falubaz to już szczególnie...
Wyślij odpowiedź