TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jaki zestaw komputerowy? Pytania i dyskusje.

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Postprzez darkman » 31 Sie 2007, 09:10

PostUA:


może być, tylko pamięci nie jakieś no name, i zasilacz delte dps 400
Image
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 547
Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez MlodyAMDDDR2 » 31 Sie 2007, 14:32

PostUA:


pamiec mam Kingstona
MlodyAMDDDR2
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 21
Dołączenie: 24 Cze 2007, 21:04

Postprzez Mac » 31 Sie 2007, 16:24

PostUA:


MlodyAMDDDR2 napisał(a):pamiec mam Kingstona

To jest no name. A zasilacz jak najprędzej do wymiany.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez SlavesMaster » 03 Wrz 2007, 20:55

PostUA:


Witam!

W nie długim czasie planuje zakup całego komputera, ale że nie mam narazie pełnej kwoty zamierzam kupić płytę główną i procesor. Więc tak.

Jaką polecilibyście mi płytę główną? Chyba najlepsza będzie teraz z chipsetem P35, bo obsłuży także Penryny. Abit IP35-E to najlepszy wybór w zakresie cenowym tej płyty, czy polecicie mi coś lepszego?

I pytania odnośnie procesora.
Otóż już niedługo premiera Penrynów, czy będą w cenie podobnej do obecnych procesorów (chodzi mi głównie o cenę zbliżoną do C2D E4xxx), czy będą znacznie droższe od obecnych z serii E4xxx? I czy opłaca się na nie czekać? Jak z ich wydajnością w stosunku do obecnych C2D?

Czy jest duża różnica w wydajności Pentium Dual Core do C2D E4xxx?
I które są bardziej podatne na overclocking (narazie nie planuję podkręcać, ale gdyby...)?

Wiem, że się rozpisałem, ale liczę na odpowiedzi, za które dziękuję.
Awatar użytkownika
SlavesMaster
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 15
Dołączenie: 20 Mar 2007, 15:55

Co sądzicie o takim zestawie

Postprzez Darek83 » 15 Wrz 2007, 16:39

PostUA:


Procesor: Core 2 Duo E4400 2,0 GHz 2 MB 800 LGA7758
Płyta główna: Asus P5B P965/ICH8/DDR2800/SATA2/RAID
Pamięć: DDR2 2GB dual 2x1024/800LLK CL4 Ptriot
Obudowa: Chiftec BH_01B-B-400W
Karta graficzna: GeForce 8600GT Susa 256MB HDTV PCI
Dysk twardy: 250 GB Seageta BArr. 7200.10 16 MB SATA II
Napęd optyczny DVD (-/+) R/RW Liteon 20A3HLS

2333 zł to dobra cena za taki zestaw?
Darek83
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 4
Dołączenie: 15 Wrz 2007, 16:10

Postprzez darkman » 15 Wrz 2007, 20:50

PostUA:


Procesor: Core 2 Duo E4400 2,0 GHz 2 MB 800 LGA7758
moze byc...
Płyta główna: Asus P5B P965/ICH8/DDR2800/SATA2/RAID
stary shit... Abit IP35-E byłby lepszy....
Pamięć: DDR2 2GB dual 2x1024/800LLK CL4 Patriot
To juz ujdzie....
Obudowa: Chiftec BH_01B-B-400W
Ok, ale lepiej byłoby wziąźć 450W
GeForce 8600GT Susa 256MB HDTV PCI
a to co od rusków z bazaru ?? :|
Dysk twardy: 250 GB Seageta BArr. 7200.10 16 MB SATA II
spoko
Napęd optyczny DVD (-/+) R/RW Liteon 20A3HLS
chcesz żeby cie h*j strzelał przy nagrywaniu płyt ?? :D chyba nie

MOBO: ABIT IP35-E ~400zł
Procesor:Intel Core 2 Duo E4300 ~400zł
RAM: 2x1GB KingMax 667mhz Dual Channel ~260zł
Zasilacz: CHIEFTEC GPS-450AA-101A - 450 W ~200zł
HDD: Seagate Barracuda 7200.10 ST3320620NS 320GB sATA II 16MB ~280zł
GPU:Galaxy GF 8600GT 256MB CM DDR3 128Bit PCI-E ~420zł
Nagrywarka: LG DVD Recorder GSA-H55N ~100zł
Image
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 547
Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez JEDREK » 16 Wrz 2007, 19:22

PostUA:


mam do dyspozycji 1600 zł na wymianę płyty procka grafiki i ramu co sądzicie o takim zestawie??

Intel C2D E 4400 2,0 Ghz
Gigabyte GA P35 S3L
GeForce 8600 GE Galaxy 512MB HDTV & DVI (PCI-E)
1 GB Good ram ddr2 800 mhz

koleś w komputerowym razem ze złożeniem zaśpiewał sobie 1615zł
do Good Rama coś nie mam zaufania na co go wymienić??
Awatar użytkownika
JEDREK
Moderator
Moderator
 
Posty: 1566
Dołączenie: 11 Mar 2006, 19:27
Miejscowość: W ch** daleko z każdej strony xD (51° 24' N, 19° 41' E)
Pochwały: 24
Sprzęt: Komputer PC, Asus ZenFone 5Z

Postprzez Mac » 16 Wrz 2007, 20:37

PostUA:


A jaki masz obecnie zasilacz??
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez Beto » 17 Wrz 2007, 14:26

PostUA:


Witam chcę kupić karte aby miała 256MB (obecnie mam Geforce 6600GT 128mb) i myślałem nad tymi
Kod: Zaznacz wszystko
Karta graficzna Radeon 9550 256 MB DDR DVI 128bit
Chipset: Radeon 9550; Producent chipsetu: ATI; Pamięć: 256 MB; Typ pamięci: DDR (128bit); Typ złącza: AGP 8x;
185,-

Karta graficzna Radeon 9600 Pro 256MB 128bit DVI
Chipset: Radeon 9600 Pro; Producent chipsetu: ATI; Taktowanie rdzenia: 400 MHz; Pamięć: 256 MB; Taktowanie pamięci: 600 MHz; Typ pamięci: DDR 128 bit; Typ złącza: AGP x4/x8;
185,-


Oczywiście bede musiał kupić zasilacz :S
Kod: Zaznacz wszystko
Zasilacz LC 420-PP PFC
Moc zasilania: 420W; Funkcja PFC - stabilizator napięcia: Tak;
85,-   Producent: PowerTec

Myślałem nad tym ^

Co polecacie jeśli to co wyżej podałem nie jest zbyt dobre?
Zasilacz do 85-90 zł max
A karta do ~190 zł

Mój sprzęt jeśli bedzie potrzebny:
AMD64 Athlon 3000+ 1,8 Ghz
GeForce 6600GT 128mb
1024 MB RAM

Głownie chodzi o gry :)
Najlepiej podajcie ze strony
http://www.shift.sklep.pl/
Beto
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 15
Dołączenie: 22 Paź 2006, 19:12

Postprzez Mac » 17 Wrz 2007, 16:01

PostUA:


A wiesz że to co podałeś jest mniej wydajne od tego co masz??
7600gs inaczej się nie opłaca zmieniać....

Zasilacz kup detle z 350w(z 60zł). A nie jakies g.....
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez wrocman » 01 Lis 2007, 23:26

PostUA:


1. Procesor - AMD ATHLON 64 X2 4600+ BOX / S- AM5
2. Płyta główna - z ASROCK ALiveNF5-eSATA2+ - nForce 520, SATA II
3. Pamięć RAM - GEIL DDR2 2048 MB / 667 (Dual 2 x 1024 MB), 5-5-5-15
4. Dysk Twardy - SEAGATE 250 GB, 8 MB, SATA II - ST3250820NS
5. Karta Graficzna - PCIex GALAXY GF 8500 GT 512 DDR2, 128 bit, 2.5ns
6 . Nagrywarka DVD - LG GSA-H55L - 20x DVDRW DL, IDE, BOX, LightScribe, czarna
7. Obudowa - TRACER MARS TRO-765 - bez zasilacza
8. FDD 3.5" ALPS, czarny
9 . Klawiatura LOGITECH Cordless Desktop EX110 (czarna)
10. Wentylator ZALMAN ZM-F2 - 92mm, czarny
11. Panel LCD - BENQ E900Wa - 19", 5 ms, 700:1, 300 cd/m2, głośniki, srebrno-czarny
12. Drukarka - HP DeskJet F4180 - drukarka (kolorowa), kopiarka, skaner
13. CHIEFTEC CFT-500A-12S - 500 W

cena brutto: 2749,-
sklep: AREST...



ja sie na komputerach slabo znam wiec pisze...oplaca sie kupic tego składaka(sam go zlozylem i jak mowilem slabo sie znam na tych rzeczach wiec za jakies smieszne pomylki przepraszam...)...i prosze o porade...
Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 101
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00

Postprzez Mac » 02 Lis 2007, 11:41

PostUA:


Gdziesz takie gooownoooo...
Limit kasy to 3k czy 2800zł? Wtedy coś możemy składać...
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez wrocman » 02 Lis 2007, 11:46

PostUA:


wiedzialem...:) limit: 2800(w tym monitor i urzadzenie wielofuncyjne)...ale mozna skladac bez urzadzenia...ale monitoer musi byc...
Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 101
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00

Postprzez darkman » 02 Lis 2007, 12:10

PostUA:


Heh. nie chciałem pisać tego co Mac napisał przed nim, bo wiedziałem że to napisze.
MOBO: Abit IP-35-E 370zł
CPU: C2D E4400 400zł
RAM: PDP Patriot 2GB 667mhz 180zł
Zasilacz: Tagan 480 U0-1 380zł
GPU: Galaxy 8600GT 400zł
HDD: Seagate 250GB 7200.10 240zł
Nagrywarka: LG H66N 110zł
Monitor: LG L1919s za 750zł
Do tego buda, klawa i mycha.
Image
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 547
Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez Mac » 02 Lis 2007, 12:48

PostUA:


Patrioty daj 800mhz, 30zł go nie zbawi. Z e4xxx sie trzeba spieszyć, wycofują je z hurtowni...
Zamiast 8600gt lepiej kupic x1950pro albo 7900gs, wydajność maja w dx9 lepszą a dx10 na 8600gt to pic na wode chłyt marketingowy...
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]