TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jaki zestaw komputerowy? Pytania i dyskusje.

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Postprzez !.D@w!d.! » 05 Lis 2007, 19:52

PostUA:


Hey!

Potrzebuje pomocy! Z tych wszystkich postów to niewiem co wybrać... Czy AMD Athlon czy Intel :| Albo GF lub Ati... I jakie ramy!? Sprzęcik tak do 1500zł. Lecz raczej po cenie takiej z allegro bo to raczej będzie tak zamówione.

(procek,karta graficzna,zasilacz,ram,mobo)
!.D@w!d.!
Postujący
Postujący
 
Posty: 152
Dołączenie: 31 Lip 2006, 20:17
Miejscowość: Cz-ń

Postprzez darkman » 05 Lis 2007, 21:40

PostUA:


1400zł AMD
MOBO: Abit KN9 ~280zł
CPU: AMD Athlon 64 X2 3600+ ~240zł
RAM: 2x1GB KingMax 667mhz Dual Channel ~260zł
GPU:Galaxy GF 7300GT 256MB 1.3ns 128 Bit TV DDR3 ~260zł
Zasilacz:400W DELTA DPS-400MB-1 A ~70zł
HDD:Seagate Barracuda 7200.10 ST3160811AS 160GB sATA II ~170zł
Nagrywarka: LG DVD Recorder GSA-H54L 100zł
Opcja:
RAM:KingMax DDR2 2x512MB 800mhz Dual Channel ~150zł
Zasilacz: HuntKey HK-350AP ~200zł
Weź nagryware h66n. Ew. mocniejszy cpu i gpu
Image
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 547
Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez !.D@w!d.! » 06 Lis 2007, 08:29

PostUA:


Procka to raczej 4000 :] A czy nagrywarka z kompa sprzed 5 lat będzie chodziła w tym new sprzęcie ?? :shock: A karta graficzna nie lepsze by była 7600gs ? :)
!.D@w!d.!
Postujący
Postujący
 
Posty: 152
Dołączenie: 31 Lip 2006, 20:17
Miejscowość: Cz-ń

Postprzez darkman » 06 Lis 2007, 14:22

PostUA:


Jak sie wyrobisz z kasą to pewnie ;p Nagrywarka powinna śmigać ;)
Image
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 547
Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez !.D@w!d.! » 06 Lis 2007, 19:05

PostUA:


W procku to 1,8GHz na rdzeń?A ramy KingMax są dobre xD ?Lepsze niż goodramy?A wracając do 7300 to czy ona jest lepsze od radeona x800gto? Delta uciągnie ten sprzęt ? Bo wole dać mniej za zasiłke a wydać więcej na ważniejsze podzespoły
!.D@w!d.!
Postujący
Postujący
 
Posty: 152
Dołączenie: 31 Lip 2006, 20:17
Miejscowość: Cz-ń

Postprzez Mac » 06 Lis 2007, 20:14

PostUA:


!.D@w!d.! napisał(a): Bo wole dać mniej za zasiłke a wydać więcej na ważniejsze podzespoły

Nie ma podzespołu co jest ważniejszy od zasilacza... To jest podstawa tak samo jak płyta główna. Ale są tanie i dobre. Np. delta
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez !.D@w!d.! » 09 Lis 2007, 13:21

PostUA:


a GoodRamy 2GB (2x1) Dual 667MHz nie są złe ? :) Tzn. w porównaniu do KingMax ?! Bo są tańsze i możnabybyło troszke zaoszczędzic :)
!.D@w!d.!
Postujący
Postujący
 
Posty: 152
Dołączenie: 31 Lip 2006, 20:17
Miejscowość: Cz-ń

Postprzez adamsio » 23 Lis 2007, 22:54

PostUA:


Ram NoName...

ponoc jest beznadziejny ale czemu cos sie mu dzieje?

psuje sie czy muli czy co?
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Mac » 23 Lis 2007, 23:15

PostUA:


Jakość badziewna. I Noname to nie marka tylko szersze pojęcie podzespołów od firmy krzak albo bez znaku firmowego...
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez adamsio » 23 Lis 2007, 23:32

PostUA:


Mac napisał(a):Jakość badziewna. I Noname to nie marka tylko szersze pojęcie podzespołów od firmy krzak albo bez znaku firmowego...


Mam wlasnie takie cos ale nic mnie nie zawodzi... A co do badziewnych zasilaczy z obudowa tez mam ale sie nie przejmuje bo mam gwarancje za za 2 lata se nowego kompa kupie

A znam te pojecie no name czyli bez imienia podobnie mozna mowic made in biedronka

A jakie ramy polecasz[nazwa]
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Mac » 24 Lis 2007, 14:48

PostUA:


Zależy od ceny... I do czego je stosujesz.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez darkman » 24 Lis 2007, 15:27

PostUA:


Ramy takie do codziennego użytku Kingmaxy 2GB w 667mhz albo 800mhz, middle endowe PDP Patrioty, Potem jeszcze lepsze OCZ a na końcu CellShocki, ale w Polsce ich raczej nie dostaniesz.
Image
darkman
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 547
Dołączenie: 28 Maj 2006, 12:17
Miejscowość: Kraków

Postprzez adamsio » 24 Lis 2007, 15:51

PostUA:


Na napewno moj komputer latwo nie ma wiec ramy musza byc dobre czyli granie i komp wlonczony 10/14h odpoczywa tylko w nocy

Na takie cos to co polecacie?
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez dragonis » 24 Lis 2007, 17:59

PostUA:


Płyta główna:
MSI P6N SLI-F v2
Procesor:Intel Core 2 Duo E6750, 2,66 GHz (x2)
Grafika:EVGA PCI-E GeForce 8800GTS 320MB DDR3 320bit
Pamięć:Patriot DDR II 2GB (2x1 GB) 800MHz Dual LLK CL4
Dysk:
Samsung 320GB 7200rpm 16MB Cache SATA


Będzie to ze sobą dobrze współdziałało??
Ewentualnie co można zmienić?
dragonis
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 50
Dołączenie: 24 Lut 2006, 20:10

Postprzez Mac » 24 Lis 2007, 21:55

PostUA:


Będzie z tym że dyska to lepiej barracude 7200.10 albo i 11
I jaki zasilator do tego bo tu zależy od niego ile się tym kompem pocieszysz.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Bing [Bot], Google [Bot]