TA STRONA UŻYWA COOKIE. Dowiedz się więcej o celu ich używania i zmianie ustawień cookie w przeglądarce. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.
Od dnia 25.05.2018 r. na terenie Unii Europejskiej wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego w sprawie ochrony danych osobowych. Prosimy o zapoznanie się z polityką prywatności oraz regulaminem serwisu  [X]

Jaki zestaw komputerowy? Pytania i dyskusje.

Wszystko co wiąże się ze sprzętem komputerowym.

Postprzez SlavesMaster » 05 Gru 2007, 14:33

PostUA:


dragonis:

Ram i proc ok

MOBO weź może lepiej Foxconn P35A lub MSI NEO2-FR

Grafikę 8800GT 512MB

Dysk to może lepiej WD Caviar WD3200AAKS 320GB

Do tego nie zapomnij, jakaś zasiłka dobra, np. Amacrox Warrior 450pnf chyba wystarczy.
Awatar użytkownika
SlavesMaster
Forumowicz
Forumowicz
 
Posty: 15
Dołączenie: 20 Mar 2007, 15:55

Postprzez Mac » 05 Gru 2007, 18:17

PostUA:


SlavesMaster napisał(a):Grafikę 8800GT 512MB

wtedy go jeszcze nie było w sklepach.

SlavesMaster napisał(a):Dysk to może lepiej WD Caviar WD3200AAKS 320GB

To jest jak fiat barracuda jak mercedes...

SlavesMaster napisał(a):Do tego nie zapomnij, jakaś zasiłka dobra, np. Amacrox Warrior 450pnf chyba wystarczy.

Jak jest fundusz to się daje tagana. Jak nie to lepiej hutnkeya bo amacrox jeszcze nie potwierdził do końca swych możliwości.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez belladona123 » 05 Gru 2007, 21:10

PostUA:


niewiele sie znam na tych wszystkich kartach grafiki,ramach etc !jade na lapie vaio ,a chcialbym kupic jakiegos desktopa .Jako ze stacjonuje w UK raczej odpada poski zakup, wypatrzylem takie cos na ebayu,powiedzcie czu sie oplaca http://cgi.ebay.co.uk/QUAD-CORE-Q6600-5 ... dZViewItem
Image
Awatar użytkownika
belladona123
Postujący
Postujący
 
Posty: 250
Dołączenie: 15 Paź 2006, 00:36
Miejscowość: Edinburgh

Postprzez Mac » 05 Gru 2007, 21:31

PostUA:


W żadnym wypadku... Badziew....
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez wrocman » 08 Gru 2007, 22:52

PostUA:


1 Procesor AMD ATHLON 64 X2 4000+ BOX / 2.1 GHz / S- AM2 8538 1 199
2 Płyta główna . ASROCK ALiveNF5-eSATA2+ - nForce 520, SATA II, PCI-Ex, S-AM2 9287 1 195
3 Pamięć RAM PATRIOT DDR2 2048 MB / 667 (Dual 2 x 1024 MB), CL 4 9798 1 185
4 Dysk Twardy z SEAGATE 250 GB, 16 MB, SATA II - ST3250410AS 9455 1 249
5 Karta Graficzna . PCIex GIGABYTE GF 8600 GT 512 MB, 128 bit BOX 7225 1 350
6 Nagrywarka DVD LG GH20NS10 - 20x DVDRW DL, SATA, BOX, czarna 9853 1 129
7 Obudowa TRACER MARS TRO-765 - bez zasilacza 9498 1 75
8 Klawiatura LOGITECH Internet 1500 Cordless Laser - klawiatura + mysz, czarna 8192 1 145
10 Panel LCD SAMSUNG 940NW - 19", 5 ms, 700:1, 300 cd/m2, srebrno-czarny 9134 1 635
11 Głośniki CREATIVE INSPIRE T6100 - 5.1, czarne 7788 1 195
12 Zasilacz TAGAN TG400-U33 - 400 W, 2Force II 7554 1 235
Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 101
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00

Postprzez destyny » 09 Gru 2007, 13:00

PostUA:


wrocman napisał(a):2 Płyta główna . ASROCK ALiveNF5-eSATA2+ - nForce 520, SATA II,



Jak dla mnie od razu odpada ta płyta główna....
"Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać."
Awatar użytkownika
destyny
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
 
Posty: 1807
Dołączenie: 02 Sie 2006, 09:16
Miejscowość: Łódź
Pochwały: 12

Postprzez adamsio » 09 Gru 2007, 21:45

PostUA:


wrocman napisał(a):1 Procesor AMD ATHLON 64 X2 4000+ BOX / 2.1 GHz / S- AM2 8538 1 199
2 Płyta główna . ASROCK ALiveNF5-eSATA2+ - nForce 520, SATA II, PCI-Ex, S-AM2 9287 1 195
3 Pamięć RAM PATRIOT DDR2 2048 MB / 667 (Dual 2 x 1024 MB), CL 4 9798 1 185


Wiec tak...

Ja bym dal Procka Jakiegos Intela Core 2,2GHz np

Plyte glowna Gigabyte P31-35

Ramy OCZ 2x 1GB

Cena minimalnie wzrosnie ale...

...Klawiatura bez przesady tyle kasy to bym nie dal...

..Sa Logitechy zajebiste za 70pln

NIe wiedze potrzeby takich drogich zeczy kupywac...

Twoje zdanie jak chcesz

Lepiej wydac wiecej na kompa niz wywalac na zeczy z 2-go planu

To jest moje zdanie decyzja nalezy do ciebie

Edit:

I zasilka Modecom MC-350ATX 2.0 jest podobna i tansza...

...najwazniejsze ze sie nie pali :P
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Mac » 10 Gru 2007, 17:17

PostUA:


adamsio napisał(a):Edit:

I zasilka Modecom MC-350ATX 2.0 jest podobna i tansza...

...najwazniejsze ze sie nie pali :P

Litości!!!!!!!!!
Co za debilizm....

Ile masz na to pieniondzów to coś mądrego wymyśle.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez adamsio » 10 Gru 2007, 20:18

PostUA:


Mac napisał(a):
adamsio napisał(a):Edit:

I zasilka Modecom MC-350ATX 2.0 jest podobna i tansza...

...najwazniejsze ze sie nie pali :P

Litości!!!!!!!!!
Co za debilizm....

Ile masz na to pieniondzów to coś mądrego wymyśle.


Cos ci nie pasuje?

Nie rozumiem o co chodzi

Mendecomy nie sa wcale takie zle
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez wrocman » 10 Gru 2007, 20:43

PostUA:


to tak...max 2500 ale moze byc tak do 2600-2650:P...ale musi byc w tym monitek 19" glosniki min. 5.1..obudowa,klawiatura itp...komputer bardziej ma byc do gier wiec musi miec dobra grafike i troszke ramow...:) ...najlepiej jakby to byly ceny z aresta bo tak bede chcial go skladac...:)...jak bym mogl to bym prosil o alternatywe na (wszystko) 2200-2300...z gory dzieki...
Awatar użytkownika
wrocman
Postujący
Postujący
 
Posty: 101
Dołączenie: 04 Maj 2007, 17:00

Postprzez Mac » 10 Gru 2007, 21:51

PostUA:


adamsio napisał(a):Cos ci nie pasuje?

Nie rozumiem o co chodzi

Mendecomy nie sa wcale takie zle

Modecom to przy taganie jak maluch przy merolu. Aczkolwiek w tym zestawie tagan jest niepotrzebny.


Procesor : Intel Pentium Dual Core E2140 - 215 zł
Płyta Główna : Gigabyte GA-P31-DS3L 223zł
RAM : 2x1gb OCZ Platinum 180zł
Karta Graficzna : Sapphire HD3850 256MB - 699 zł
Zasilacz: Modecom MC-350ATX 2.0 - 99 zł
HDD : Samsung 200GB 8MB Cache - 190 zł
Napęd : Pioneer DVR-212D SATA - 120 zł
Monitor: zobacz więcej LG L1952S 650
Głośniki CREATIVE INSPIRE T6100 195
Buda:50zł
Klawa siakaś za 15zł.
Mycha a4tech x-718f 60zł
W sklepie za jakieś 2600zł może nawet taniej. Za taką kasę sie opłaca, taniej to nie za bardzo ten zestaw będzie wyglądał.
A tu masz juz karte na której pograsz uzywając dx10.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez adamsio » 10 Gru 2007, 23:33

PostUA:


no wlasnie tutaj sie nie przyda

Ale czemu mac taka grafe droga dales?

256MB Za 600pln?

nie lepiej dac jakas 512?

Nie wiem...hmm...

Edit:

Oj nie zauwarzylem ze to Direct X 10 :D

A procka bym dal normalnego Core bez kastracji :D

Taki 2,4/2,2
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez Mac » 11 Gru 2007, 21:58

PostUA:


adamsio napisał(a):no wlasnie tutaj sie nie przyda

Ale czemu mac taka grafe droga dales?

256MB Za 600pln?

nie lepiej dac jakas 512?

Nie wiem...hmm...

Edit:

Oj nie zauwarzylem ze to Direct X 10 :D

A procka bym dal normalnego Core bez kastracji :D

Taki 2,4/2,2

Grafa jest dobra, za tą cene bdb...

Jak proca damy lepszego to sie nam limit nie zmieści jeszcze bardziej.
Mac
Zasłużony działacz forum
Zasłużony działacz forum
 
Posty: 2186
Dołączenie: 21 Lip 2005, 19:07
Miejscowość: Żywiec
Pochwały: 6

Postprzez adamsio » 12 Gru 2007, 00:04

PostUA:


Wiem ze dobra.

Ale nie wiem ale jednak bym coś obciął żeby wsadzić Core tego nie kastrowanego
CPU: Intel Core 2 Duo E4500, 2.20GHz, 2Mb Cache + SilentiumPC Spartan HE923
RAM: GoodRAM GR800D264L5/2G
MDT Tech. Empaq 1GB
GPU: Sapphire ATI Radeon HD4670 1GB GDDR3 BULK Core:750@775MHz Mem:800@945MHz/+23,6%
MOBO: Gigabyte GA-945P-S3 (v3)
Awatar użytkownika
adamsio
Aktywny w piśmie
Aktywny w piśmie
 
Posty: 654
Dołączenie: 31 Paź 2007, 21:59
Miejscowość: Gdańsk

Postprzez murarz777 » 12 Gru 2007, 01:33

PostUA:


hmm ja tu troszke wywale w kosmos bo mam do wydania na nowego kompa 5000zł a narazie mam taki sprzęt
grafika -ATi x1950 series 512mb
procek-intel core 2 6400
płyta głowna-MS-7235 (nie wiem czy to dobra nazwa)albo to P965 Neo MSI Broadwater W7235IMS
dysk twardy 250gb samsunga
pamiec ram-1 gb kingston
Naped dvd-LITE-ON DVDRW SHM-165P6S
naprawde mało co sie znam na komputerach a chce zeby mi komputer starczył na 1 rok doradzcie :wink:
Człowiek, który porusza się w tłumie, nie dojdzie dalej niż inni. Ten, który chodzi samotnie, może znaleźć się tam gdzie jeszcze nikogo nie było.
Awatar użytkownika
murarz777
Zacny pisarz
Zacny pisarz
 
Posty: 1405
Dołączenie: 09 Lip 2007, 01:51
Miejscowość: nie wiem
Pochwały: 3

PoprzedniaNastępna

Powróć do Sprzęt komputerowy

Kto jest na forum

Zarejestrowani użytkownicy: Google [Bot]

cron