25 Wrz 2008, 16:41
25 Wrz 2008, 17:25
Styl instalkowy - nie jest zły, ale nie jest też najlepszy bo oparty na domyślnym phpBB3. Widać, że duzo pracy zostało w niego włożone ale po głębszym przemyśleniu doszedłem do wniosku, że może trochę zniechęcać i przydałby się jakiś alternatywny, ale nie taki jak ten, który teraz jest jako drugi, ale inny - kiedyś dałem linki do dwóch bardzo fajnych wg mnie stylów (z kolorami pomarańczowymi w granicach zdrowego rozsądku).
Przydałoby sie kilka dodatkowych modów: Szybka Odpowiedź, ShoutBox [tak, wiem - było wielokrotnie ten temat maglowany ale skoro jest oficjalny temat do propozycji zmian to warto jeszcze raz wspomnieć. Nie ma tylko jednego MOD'a SB, są też inne jak AJAX Chat - bardziej dopracowane], Cytowanie selektywne, Możliwośc usuwania własnych postów dopóki nikt nie odpisze (gdy ktoś już odpisze taka funkcja znika), Łączenie postów gdy ktoś napisze swoj post pod swoim innych postem [znane z by przemo], RSS [każdy temat miałby swój kanał RSS tworzony automatycznie przy tworzeniu tematu], tag [youtube], Statystyki, powitalna wiadomość PW podczas pierwszego logowania po rejestracji.
Ciekawi mnie czy istnieje taki MOD z podziękowaniami, tzn. Nie wyświetlało by się nigdzie publicznie, że ktoś podziękował komuś (nie takie cos jak pochwały) tylko wysyłała by się wiadomość PW do tego, któremu dziekujemy z tekstem dziękowalnym. Bardzo miłe byłoby to i nikt by nie wiedział o takich dziękowaniach oprócz tego kto podziękował i tego który dostał podziękowanie. Wystarczyłyby 2-3 kliknięcia i wysłalibysmy do kogoś PW z podziękowaniem [tekst podziękowania byłby automatycznie ustawiony przez adminów w PA].
Zdaje sobie tego sprawę, że nie każda z moich propozycji wejdzie w życie. Jeśli w ogóle któraś wejdzie to będzie sukces. Mirahz i rumun macie mało wolnego czasu co można wywnioskować stąd, że instalki.pl to nie jedyny wasz projekt. Dlatego ja bym proponował dać komuś zaufanemu z moderatorów range admina i osobne konto FTP z ograniczeniami dla serwera na którym jest forum. Po co? Po to aby miał możliwość samemu wgrywać nowe mody i je odpowiednio konfigurować. Na pewno wtedy nowe mody byłyby wgrywane o wiele szybciej. Duże ryzyko jest dawać komuś dostęp do takich rzeczy dlatego to wasza sprawa kogo weźmiecie ale naprawdę przydałaby się taka osoba z dużą ilością czasu i chęci.
Jak coś mi jeszcze przyjdzie do głowy to napiszę.
25 Wrz 2008, 17:27
25 Wrz 2008, 17:54

25 Wrz 2008, 18:01
Czymu nie przeszliście na coś ambitniejszego? Gdybym tutaj zobaczył silnik MyBB to chyba padł bym z radości, a na głównej Drupala. Po prostu odeszlibyście od tej monotonii która panuje na reszcie for.
Widać, że duzo pracy zostało w niego włożone
25 Wrz 2008, 18:57
25 Wrz 2008, 19:07
in2dex napisał(a):brak wyszukiwarki w serwisie.
25 Wrz 2008, 19:13
25 Wrz 2008, 19:25
25 Wrz 2008, 19:31
Dokładnie to jest jeden z minusów brak reklamy tak jak mówią koledzy to przede wszystkim BIG minus! ja dowiedziałem się o tym forum, od kolegi że istnieje takie coś, a tak poza tym o tym nie wiedziałem, wiedziałem że jest tylko stronka instalki.pl i że są tam gierki i programy, Na forum jest coraz mniej spraw i mało użytkowników bo panowie konkurencja działa, nawet taki temat jak najlepszy user miesiąca padłForum niema shoutboxa o co wszyscy proszą.
na forum jest spadek bo mamy wrzesień a wydaje mi się że dużo osób z tego forum chodzi do szkoły jak i pracuje więc brak czasu na przyjemności...
ale łagodniejsze troszku i np żeby dana ranga miała swój kolorek taki bajer.. 
25 Wrz 2008, 20:04
murarz777 napisał(a):A co sądzicie o systemie komentarzy na stronie głównej?
imo fajnie by było wiedzieć co się ściąga tzn.chodzi mi o "czyste" opinie z użytkowania danego programu przez innych użytkowników
25 Wrz 2008, 20:08
. Drugą i to moim zdaniem ważną rzeczą jest reklama. Do tego dochodzą uwagi takie jak pisali poprzednicy, czyli wygląd czy SB. Myślę że admini powinni się bardziej do tego przyłożyć. Więc jeśli chcecie aby forum dalej odżyło poprostu je reklamujcie i jeszcze raz reklamujcie.
25 Wrz 2008, 21:00
25 Wrz 2008, 21:03
25 Wrz 2008, 21:34
.